Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAT001

Introductiecursus Turks

Introductiecursus Turks
Cursuscode: TAT001

Wereldwijd spreken bijna 80 miljoen mensen Turks, waarvan 78 miljoen in Turkije en de rest in Turkse gemeenschappen verspreid over Europa en in Irak. In de lijst van talen met de meeste moedertaalsprekers staat het Turks op nummer 14. Maar ook anderen willen het Turks leren om de cultuur, de lange geschiedenis en de schoonheid van Turkije beter te leren kennen. De Republiek Turkije bestaat sinds 1923; en in 1928 is het modern Turks ingevoerd met het ons welbekende Latijnse alfabet.

Handelsbetrekkingen met dit gebied had Nederland al in 1571, tijdens de bloeitijd van het Ottomaanse Rijk (1299-1922). De Osmanen werden op het schiereiland Anatolië voorgegaan door vele andere volkeren waaronder de Hattiërs (2500 v.Chr), Hettieten, Arameeërs, Assyriërs, Lydiërs, Frygiërs, Grieken, Perzen, Armenen, Romeinen en Byzantijnen.  Een smeltkroes van culturen die een lange beschaving vormt.

We starten in november met 3 introductielessen, op 27 januari 2020 kunt u mee gaan doen met Turks niveau 1A, 12 lessen.

Maandag 4 november 2019
3 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:40 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 32,00
Mw. E. (Edibe) Mungan Küçün
20:40 - 22:10
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
E. (Edibe) Mungan Küçün
E. (Edibe) Mungan Küçün
Afgestudeerd aan de universiteit van Uludag, afdeling Turks taalonderwijs. Ik heb academische technieken geleerd die te maken hebben met het onderwijzen van Turks aan buitenlanders aan de universiteit van Uludag. Na mijn afstuderen werkte ik 12 jaar lang als een Turkse leraar in gekwalificeerde scholen. Ik woon al 1,5 jaar in Nederland en geef Turks les aan kinderen in Eindhoven. Ik geef momenteel Turkse (moedertaal) cursussen voor basisschoolkinderen in Eindhoven aan het Yunus Emre Institute.