Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAN030

Nederlands, niveau 3

Nederlands, niveau 3
Cursuscode: TAN030

Nederlands 3 – Niveau B1 – Woensdag 20.15

In een kleine groep verbeteren we het Nederlands. Daarom is deze cursus ook heel geschikt voor mensen die al langer in Nederland wonen, maar het moeilijk vinden om iets te vertellen of te schrijven. De grammatica wordt herhaald en extra geoefend, zodat uw leert om goede zinnen te maken. Er is veel aandacht voor uitspraak en spreken. Ook oefenen we luisteren, lezen en schrijven zodat u aan het eind van het jaar klaar bent voor niveau B1. Bij deze cursus hoort geen examen, een eventueel Staatsexamen kan extern worden gedaan.

Twijfel je over het niveau? Schrijf je in voor de cursus die je graag wilt doen. In de eerste les wordt gekeken of het niveau echt bij je past. Koop daarom nog geen studieboek! Neem voor meer informatie contact op met de administratie.
Het boek kost ongeveer 40 – 50 Euro.

Kom naar de Talenavond in september. Daar kunt u de docent ontmoeten en uw vragen stellen.

Woensdag 12 oktober 2022
28 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 20:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 275,00
Mw. H.M. (Helene) Bakker
20:15 - 21:30
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
H.M. (Helene) Bakker
H.M. (Helene) Bakker
Een van mijn belangrijkste hobby's is het bezig zijn met taal. Nieuwe talen leren, talen aan anderen leren. Creatief zijn met taal. Na jaren van les geven op middelbare scholen en het MBO, ga ik nu meer tijd besteden aan het schrijven van verhalen. Samen met mijn partner zorg ik voor drie kinderen die al (bijna) uit huis zijn, de kat en de tuin. We wandelen en fietsen veel, bezoeken de zee en de bergen. Per tent ontdekken we nieuwe, onbekende gebieden in Europa, waarvan ik de taal dan weer wil leren. We ontdekken steeds weer nieuwe, leuke stadjes in Duitsland en nieuwe gerechten om niet te vergeten. Want ik bak en kook graag, het liefst uit eigen tuin. In de winter schaats ik en kort geleden ontdekte ik dat boogschieten een fijne sport is. Naast al deze activiteiten verheug ik me op de lessen aan de Volksuniversiteit!