Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAD040

Praktisch Duits voor gevorderden

Praktisch Duits voor gevorderden
Cursuscode: TAD040

De cursus Duits is een actieve, praktische cursus. Voor sommigen is het belangrijk om meer Duits te kunnen en durven spreken en schrijven – of het nu voor werk is, voor vakantie of om ontspannen met familie of vrienden te kunnen praten. Anderen willen beter kunnen lezen. Wist u dat er prachtige Duitse boeken worden geschreven? Binnen de huidige  groep vindt al een mooie uitwisseling van boeken plaats!

Sommigen willen juist weer leren hoe die grammatica ook al weer in elkaar zit. We herhalen alles, er is ruimte voor vragen en veel oefening. De oefeningen zijn veelal heel praktisch, en daarom ervaart u in de loop van de cursus steeds vaker dat AHA-Erlebnis: Oh, zo zit het!

Het allerbelangrijkste blijft echter, dat u steeds meer plezier en vertrouwen krijgt in het toepassen van de taal van onze directe buren. En op ontdekkingstocht kunt gaan over de grens.

We gaan van niveau B1 naar B2 van het Europese referentiekader voor talen.

Twijfelt u over uw niveau en wilt u vooraf een gesprek met de docent, u kunt zich hiervoor opgeven per mail of telefonisch. De gesprekken vinden plaats op 22, 28 en 29 september.

 

 

 

Dinsdag 5 oktober 2021
28 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 18:50 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 250,00
Mw. H.M. (Helene) Bakker
Boeken: DAF Kompakt Neu Kursbuch, DaF Kompakt Neu Übungsbuch, Duits grammaticatrainer (klik hier voor meer informatie)

Ontvangt u een bevestiging dat de cursus start?  Dan kunt u de boeken bestellen! Bestel voor een cursus op niveau 1 altijd de nieuwste uitgave! 
Als u bestelt en afhaalt bij boekhandel van Grinsven in Geldrop, betaalt u geen verzendkosten.

18:50 - 20:05
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
H.M. (Helene) Bakker
H.M. (Helene) Bakker
Een van mijn belangrijkste hobby's is het bezig zijn met taal. Nieuwe talen leren, talen aan anderen leren. Creatief zijn met taal. Na jaren van les geven op middelbare scholen en het MBO, ga ik nu meer tijd besteden aan het schrijven van verhalen. Samen met mijn partner zorg ik voor drie kinderen die al (bijna) uit huis zijn, de kat en de tuin. We wandelen en fietsen veel, bezoeken de zee en de bergen. Per tent ontdekken we nieuwe, onbekende gebieden in Europa, waarvan ik de taal dan weer wil leren. We ontdekken steeds weer nieuwe, leuke stadjes in Duitsland en nieuwe gerechten om niet te vergeten. Want ik bak en kook graag, het liefst uit eigen tuin. In de winter schaats ik en kort geleden ontdekte ik dat boogschieten een fijne sport is. Naast al deze activiteiten verheug ik me op de lessen aan de Volksuniversiteit!