Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAD020

Praktisch Duits, niveau 2

Praktisch Duits, niveau 2
Cursuscode: TAD020

Cursus praktisch Duits – niveau 2

Deze cursus is geschikt voor mensen die al over een basis beschikken maar hun kennis willen opfrissen of uitbreiden. U heeft de cursus niveau 1 gevolgd of op een andere manier al één tot twee jaar Duits gehad, afhankelijk van het niveau. De cursus is praktisch van aard, tijdens de lessen wordt veel gesproken. Ook is er ruimte voor persoonlijke vragen. Spreekvaardigheid en schrijfvaardigheid worden verbeterd, ook in moeilijkere situaties zoals werk en zakelijke communicatie. Wanneer u aan deze cursus wilt deelnemen, zijn derde en vierde naamval en werkwoordspelling geen onbekende begrippen meer. U kunt worden uitgenodigd voor een intakegesprek.
Uw eigen inbreng is welkom.  De cursus omvat 24 lessen waarin we vooral actief bezig zijn. Voor thuisstudie kunt u rekenen op 1 – 2 uur per week.

In september houden wij een Open Huis waar u met de docent kunt spreken als u vragen heeft over uw niveau.

Donderdag 13 oktober 2022
24 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 275,00
Mw. H.M. (Helene) Bakker
Boeken: Schritte plus Neu 3, A-Grammatik (klik hier voor meer informatie)

Ontvangt u een bevestiging dat de cursus start?  Dan pas kunt u de boeken bestellen! Bestel voor een cursus op niveau 1 altijd de nieuwste uitgave! 

20:30 - 21:45
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
H.M. (Helene) Bakker
H.M. (Helene) Bakker
Een van mijn belangrijkste hobby's is het bezig zijn met taal. Nieuwe talen leren, talen aan anderen leren. Creatief zijn met taal. Na jaren van les geven op middelbare scholen en het MBO, ga ik nu meer tijd besteden aan het schrijven van verhalen. Samen met mijn partner zorg ik voor drie kinderen die al (bijna) uit huis zijn, de kat en de tuin. We wandelen en fietsen veel, bezoeken de zee en de bergen. Per tent ontdekken we nieuwe, onbekende gebieden in Europa, waarvan ik de taal dan weer wil leren. We ontdekken steeds weer nieuwe, leuke stadjes in Duitsland en nieuwe gerechten om niet te vergeten. Want ik bak en kook graag, het liefst uit eigen tuin. In de winter schaats ik en kort geleden ontdekte ik dat boogschieten een fijne sport is. Naast al deze activiteiten verheug ik me op de lessen aan de Volksuniversiteit!