Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEM062

Kennismaking familieopstellingen – vervolg

Kennismaking familieopstellingen – vervolg
Cursuscode: MEM062

Familieopstellingen zijn een manier om gedragspatronen bij mensen te onderzoeken. De invalshoek daarbij is de familieachtergrond. We zijn allemaal onderdeel van een familie. We hebben relaties met alle familieleden die onze manier van leven kleuren. Ook onze relatie met voorgaande generaties beïnvloedt ons meer dan we ons bewust zijn. Als er in de geschiedenis bepaalde familieleden uitgestoten zijn geweest omdat er dingen zijn gebeurd die te moeilijk waren, of als pijnlijke ervaringen of emoties ooit weggestopt werden, dan blijven die aandacht vragen bij latere generaties. We merken het aan lastige patronen waar we tegen beter weten in aan vast houden. Bijvoorbeeld; iemand niet los kunnen laten, niet komen tot actie, een schuldgevoel wat je niet thuis kunt brengen etc. In een familieopstelling wordt blootgelegd waar zulke patronen een oorsprong hebben. Soms is dat ontroerend, soms pijnlijk. Zoals het leven zelf ook liefdevol en tegelijk meedogenloos kan zijn. Bij familieopstellingen gaan we op zoek naar verborgen waarheden die ontdekt willen worden. Als dat gebeurt gaan we ons vaak vrijer voelen.

In deze vervolgcursus krijg je verdieping aangeboden op de introductiecursus. We starten elke avond met uitleg over de principes en theorie van systemisch werk. Daarna onderzoeken we dat onderdeel in praktische oefeningen die je alleen of in kleine groepen doet en waarbij je ervaart hoe opstellen werkt. Iedereen komt aan bod. Het praktijkdeel is groter dan in de introductiecursus. Waar mogelijk werken we met een volwaardige opstelling.

Onderwerpen zijn de patronen van binding, ordening en balans; o.a.

- identificaties, vervolg

- Polariteiten en dader - slachtoffer dynamieken

- Meerdere lagen herkennen

Doel:

Je leert en ervaart hoe onbewuste bindingen uit de familieachtergrond bij jou doorwerken in het hier en nu. Je verdiept je systemische manier van waarnemen en je systemische bewustzijn. Je maakt kennis met het systemisch gedachtengoed. Je leert niet hoe je een opstelling kan begeleiden.

Donderdag 23 januari 2020
4 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 83,00
Mw. E. (Eva) van Vugt

De docent kan u een kleine bijdrage vragen voor kopieën.

19:30 - 22:00
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
E. (Eva) van Vugt
E. (Eva) van Vugt
Van huis uit maatschappelijk werker met jarenlange ervaring in eerst medisch maatschappelijk werk en momenteel werkzaam als gedragstrainer bij de reclassering. Ik heb in 2017 een opleiding afgerond in systemisch werk; familieopstellingen, organisatieopstellingen en systemisch coachen aan het Bert Hellinger Instituut in Groningen. Daarna de specialisatie familieopstellingen voor kinderen en jongeren gevolgd bij Ingrid Dykstra/UNLP. Sindsdien begeleid ik familieopstellingen als ZZP'er in Eindhoven en ben betrokken bij de introductie van systemisch werk binnen de reclassering. Voor meer informatie mag u me bellen op tel.nr. 06-49942845