Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEM090

GO - gezelschapsspel voor 2 personen

GO - gezelschapsspel voor 2 personen
Cursuscode: MEM090

Wie wil gezellig op vrijdagavond de cursus GO mee gaan doen? 
1, 8, 22  april, 13, 20 mei, 3 juni

In deze cursus leer je in zes lessen het bordspel Go: een spel voor jong en oud dat voor iedereen een aangename hobby kan zijn, al zijn er ook spelers op hoog niveau die er hun beroep van hebben  gemaakt. 

Het spel Go wordt door twee spelers gespeeld op een bord van 19 bij 19 kruispunten. De spelers leggen om de beurt een steen op een kruispunt, de ene speler witte en de andere speler zwarte stenen. Doel van het spel is om zoveel mogelijk gebied te omsingelen en stenen van de tegenstander te vangen. Dat klinkt eenvoudig, maar het is veel moeilijker dan het lijkt. Je raakt dan ook niet snel uitgekeken op deze denksport die je hersenen fit houdt en een mix van tactisch en strategisch denken vereist.

Wat het spel extra interessant maakt voor spelers van ongelijke sterkte is dat de zwakkere speler bij aanvang van het spel een paar extra (eigen) stenen op het bord mag plaatsen zodat de winstkansen voor beide partijen even groot worden. De sterkere speler krijgt een handicap.Bordspel GO

De cursus van zes lessen is bedoeld voor beginners van 16 jaar en ouder. Ook liefhebbers van denksporten mogen deze cursus niet missen. Twijfel je over inschrijving? Stuur je contactgegevens naar info@vu-geldrop.nl en wij vragen de docent om je vragen te beantwoorden. 

Vrijdag 1 april 2022
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 95,00
Dhr. (Martin) Bierbooms
19:30 - 21:30
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
(Martin) Bierbooms
(Martin) Bierbooms
Eindhovense Go Club Voor informatie: Peter Fontein (secretaris), e-mail: goclub.eindhoven@gmail.com zie ook op Website: eindhoven.gobond.nl