Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEM012

Positieve Psychologie, basiscursus

Positieve Psychologie, basiscursus
Cursuscode: MEM012

De positieve psychologie is een snelgroeiende stroming in de psychologie, gericht op welbevinden en optimaal functioneren. Deze stroming biedt nieuwe mogelijkheden voor onze samenleving, de (g)gz en bijvoorbeeld het onderwijs ten aanzien van een ‘goed en zinvol leven’.

De stroming richt zich hierbij met name op het versterken van verschillende mogelijkheden voor een goed en zinvol bestaan. In zes lessen komen thema’s als flow, welbevinden, sterke kanten, persoonlijke groei, optimisme en het zinvolle leven aan bod. Naast uitleg over deze thema’s (via film, artikelen, ….) verkennen we ook telkens de praktische inzetbaarheid (en dus mogelijkheden) die deze thema’s ons bieden.

Dinsdag 19 februari 2019
6 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 72,00
Mw. M. (Marlon) Langenhof
Het lesmateriaal wordt u digitaal toegestuurd.
19:00 - 20:30
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
M. (Marlon) Langenhof
M. (Marlon) Langenhof
Marlon Langenhof (1982) studeerde toegepaste psychologie aan de Fontys Hogeschool Eindhoven. Hiernaast heeft ze zich verder verdiept in de positieve psychologie stroming en de gedragstherapeutische opleiding ACT (Acceptance and Commitment Therapy) gevolgd. Ze heeft een aantal jaren als studiecoach en docent gewerkt in het hoger beroepsonderwijs. Hierna als coach en trainer bij diverse non/profit organisaties en ze is actief als bestuurslid van de beroepsvereniging toegepaste psychologie, de NBTP.