Bestellijst

Geen bestellingen

Filosofie

Filosofie: Het goede leven en de vrije markt

Centraal in deze filosofische cursus van 6 ochtenden staat wat het ideaal van een 'goed leven' betekent in relatie tot de wereld waarin we nu leven. Bijzondere aandacht verdient de ontwikkeling van de markteconomie als uiting van de moderniteit, omdat die een grote invloed heeft op ons leven en ons idee van persoonlijke vrijheid. De vrije markt is overal: ze verspreidt zich over de hele wereld en haar rol in ons persoonlijke leven is groter dan ooit. Het lijkt alsof we in de wereld van relaties, reclame, vermaak, het werk dat we doen, de spullen die we kopen etc. alles in volledige vrijheid zelf kunnen kiezen. Maar als we wat beter kijken zien we dat onze keuzes op veel manieren worden beïnvloed door keuzes van anderen en door onder meer reclameboodschappen. Ons beoordelingsvermogen wordt gemanipuleerd door logo's, motto's en reclame. 

Meer informatie
Vrijdag 14 oktober 2022
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 109,00
Dhr. P.IJ. (Peter) de Wind
9:30 - 11:30
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Filosofie: wie of wat is de mens?

Wijsgerige antropologie

De vraag, wat maakt ons tot mens, blijkt binnen de wetenschappen zeer actueel, met name vanwege de snelle ontwikkelingen van het gentechnisch onderzoek. 
Inmiddels is de opvatting wijdverbreid dat de voornaamste kwestie van wetenschappelijk onderzoek niet de vraag “waaruit bestaat materie?” zou moeten zijn maar “wat betekent het om mens te zijn?”

Meer informatie
Maandag 17 oktober 2022
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 89,00
Dhr. P.IJ. (Peter) de Wind
De docent stuurt u na de les de powerpoint.
19:00 - 21:00
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >