Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEM082

Wordpress - vervolg

Wordpress - vervolg
Cursuscode: MEM082

Inhoud van de cursus

Het bouwen van een simpele website via WordPress m.b.v. een Visual Builder. Je leert de website vullen en de content onderhouden op ADMIN niveau. 

WordPress (.org) is gratis open-source software, makkelijk in gebruik en flexibel in te richten. Je kunt er prachtige websites, blogs of apps mee maken. WordPress is het meest gebruikte CMS (Content Management Systeem) op het web. WordPress heeft meer dan 45.000 beschikbare (premium) plug-ins. Een eigen WooCommerce webwinkel behoort ook tot de mogelijkheden.

Voor wie?

Deze praktische cursus is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft om wat dieper kennis te maken met WordPress. Deze cursus is de opvolger van: “Leer de basis van WordPress” Deze cursus is uiteraard ook zeer geschikt voor diegenen die al enigszins bekend zijn met WordPress. Je hebt geen echte specifieke voorkennis nodig van bijvoorbeeld HTML, PHP of CSS, maar wel is enige kennis van “websites taal” en het bedienen van online systemen gevraagd.

Deze praktische cursus is bedoeld voor iedereen die de basis cursus “Leer de basis van WordPress” heeft gevolgd en/of voor wie belangstelling heeft om zelf een website te kunnen vullen en de inhoud (content) te kunnen onderhouden op ADMIN niveau. Maar is ook zeer geschikt voor diegene die al enigszins bekend zijn met WordPress. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig van bijvoorbeeld HTML, PHP of CSS, maar wel enige kennis van Websites taal en het bedienen van online systemen. Je kunt met WordPress uiteindelijk zonder echte kennis van code een mooie, gestructureerde en professionele website ontwikkelen. Juist voor wie een bestaande website wil kunnen aanpassen is deze cursus prima geschikt. 

Let op: De cursus gaat uit van een geïnstalleerde WordPress site, we gaan dus NIET in op het installeren van WordPress.  We gaan uit van het gebruik van een visuele website maker (een visual builder). Er zal minder aandacht zijn voor de klassieke (standaard) WordPress editor. De WordPress Gutenberg editor zal helemaal niet aan de orde komen. De cursus zal uitgaan van een ADMIN niveau. 

Resultaat

Na deze vervolgcursus WordPress ben je in staat om zelf een website te bouwen, enigszins vorm te geven en te onderhouden. Je leert hoe je je site kunt indelen, welke structuur deze nodig heeft en hoe je hier binnen WordPress mee omgaat. Je weet straks welke templates bij jouw website passen. Maar ook welke plug-ins voor jou van toegevoegde waarde zijn en welke andere mogelijkheden WordPress nog meer biedt. Wanneer je een website gaat maken, is zoekmachine optimalisatie (SEO) een belangrijk aspect. Daarom komt dit in deze cursus uitgebreid aan bod. Je leert hoe je ervoor zorgt dat je website goed gevonden wordt door zoekmachines (Google) met behulp van Yoast SEO. Maar let op: het is een WordPress cursus en geen cursus SEO. Wat we je leren is waar je op moet letten, welke hulpmiddelen je hierbij kunt gebruiken en welke plug-ins hiervoor onmisbaar zijn.

Zelf meenemen

Eventueel je eigen laptop waarop de nieuwste versie van Google Chrome is geïnstalleerd. Het is handig als je al een eigen website hebt waar je op kan inloggen.

Lesmateriaal

Het lesmateriaal is online aanwezig via een WordPress website. Iedereen krijgt tijdens de eerste les tijdelijke login details. Ook gebruiken we de WPHandleiding.nl die voor iedereen beschikbaar is. Dit is de meest actuele en complete Nederlandse WordPress handleiding die verkrijgbaar is op dit moment.

 

Donderdag 4 februari 2021
4 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 81,00
Dhr. B. (Berrie) Pelser
19:30 - 22:00
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
B. (Berrie) Pelser
B. (Berrie) Pelser
Berrie Pelser (Ber|Art Visual Design V.O.F) Wij creëren en beheren uw online aanwezigheid. Van webdesign in 1999, is ons bedrijf de laatste 20 jaar uitgegroeid tot een full service WordPress, Design, Hosting, SEO, online marketing en Social Media bureau. Met Avada creëren EN beheren wij, privacy en cookie proof, WordPress en WooCommerce websites. De hosting verzorgen we vanuit onze eigen snelle en veilige Nederlandse Cloud. Website: ber-art.nl