Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEM082

Wordpress - vervolg

Wordpress - vervolg
Cursuscode: MEM082

Het maken van een simpele website via WordPress m.b.v. een Visual Builder WordPress (.org) is gratis open-source software, makkelijk in gebruik en flexibel in te richten. Je kunt er prachtige websites, blogs of apps mee maken. WordPress is het meest gebruikte CMS (Content Management Systeem) op het web. WordPress heeft meer dan 45.000 beschikbare (premium) plug-ins. Een eigen WooCommerce webwinkel behoord ook tot de mogelijkheden.

Voor wie
Deze praktische cursus is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft om wat dieper kennis te maken met WordPress. Deze cursis is de opvolger van: “Leer de basis van WordPress” Deze cursus is uiteraard ook zeer geschikt voor diegene die al enigszins bekend zijn met WordPress. Je hebt geen echte specifieke voorkennis nodig van bijvoorbeeld HTML, PHP of CSS, maar wel is enige kennis van “websites taal” en het bedienen van online systemen gevraagd.

Inhoud van de cursus
Deze praktische cursus is bedoeld voor iedereen die de basis cursus “Leer de basis van WordPress” heeft gevold en/of voor wie belangstelling heeft om zelf een website kunnen vullen en de inhoud (content) te kunnen onderhouden op ADMIN niveau. Maar is ook zeer geschikt voor diegene die al enigszins bekend zijn met WordPress. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig van bijvoorbeeld HTML, PHP of CSS, maar wel enige kennis van Websites taal en het bedienen van online systemen. Je kunt met WordPress uiteindelijk zonder echte kennis van code een mooie, gestructureerde en professionele website ontwikkelen. Juist voor wie een bestaande website wil kunnen aanpassen is deze cursus prima geschikt. 

Let op de cursus gaat uit een geïnstalleerde WordPress site, we gaan dus NIET in op het installeren van WordPress, gezien dit een klus is voor een specialist. We gaan uit van het gebruik van een visuele website maker (een visual builder) er zal dus minder aandacht zijn voor de klassieke (standaard) WordPress editor. De WordPress Gutenberg editor zal helemaal niet aan de orde komen. Als je deze tekst niet begrijpt is de cursus mss niet voor jouw ???? De cursus zal uit gaan van een ADMIN niveau dit in tegen stelleng tot de basis cursus “Leer de basis van WordPress”.

Resultaat
Na deze cursus WordPress ben je in staat om zelf een website te bouwen, enigszins vorm te geven en te onderhouden. Je leert hoe je je site kunt indelen, welke structuur deze nodig heeft en hoe je hier binnen WordPress mee omgaat. Je weet straks welke templates bij jouw gewenste website past. Maar ook welke plug-ins van toegevoegde waarde zijn voor jouw website en welke andere mogelijkheden er in WordPress zitten om jouw optimale website te maken. Wanneer je een website gaat maken, is zoekmachine optimalisatie (SEO) een belangrijk aspect. Daarom komt dit in deze cursus uitgebreid aan bod. Je leert hoe je ervoor zorgt dat je website goed gevonden wordt door zoekmachines (Google) met behulp van Yoast SEO. Maar let op: het is een WordPress cursus en geen cursus SEO. Wat we je leren is waar je op moet letten, welke hulpmiddelen je hierbij kunt gebruiken en welke plug-ins hiervoor onmisbaar zijn.

Vervolgcursussen
- Het maken van een eenvoudige webwinkel met WooCommerce
- Social Media integreren op je (WordPress) website
- Voldoet jouw website aan de privacywetgeving?
Zelf meenemen
Neem tijdens deze cursus je laptop mee zodat we in de lessen ook praktisch aan de slag kunnen, je hoeft niets te installeren. Een laptop is niet verplicht (wel wenselijk) je kan het ook zonder! Zorg ervoor dat als je een eigen laptop meeneemt de laatste nieuwe versie van de Google Chrome browser geïnstalleerd is en draait want dat zal de browser zijn die we gebruiken tijdens de les. Ook is het een pre als je al een eigen website hebt waar je op kan inloggen.

Lesmateriaal
Het lesmateriaal is digitaal online aanwezig via een WordPress website, iedereen krijgt tijdens de eerste les tijdelijke login details. Ook gebruiken we de WPHandleiding.nl als leidraad welke beschikbaar zal worden gesteld aan iedereen. De wphandleiding.nl is de meest actuele en complete Nederlandse WordPress handleiding die verkrijgbaar is op dit moment.

Donderdag 4 juni 2020
4 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 83,00
Dhr. (Berrie) Pelser
19:30 - 22:00
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
(Berrie) Pelser
(Berrie) Pelser
Berrie Pelser (Ber|Art Visual Design V.O.F) Wij creëren en beheren uw online aanwezigheid. Van webdesign in 1999, is ons bedrijf de laatste 20 jaar uitgegroeid tot een full service WordPress, Design, Hosting, SEO, online marketing en Social Media bureau. Met Avada creëren EN beheren wij, privacy en cookie proof, WordPress en WooCommerce websites. De hosting verzorgen we vanuit onze eigen snelle en veilige Nederlandse Cloud. Website: ber-art.nl