Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEM074

Haal alles uit je Google-account

Haal alles uit je Google-account
Cursuscode: MEM074

Een Google account geeft toegang tot zo’n 100 volwaardige producten. De belangrijkste diensten komen aan de orde zoals: gmail, drive, agenda, contacten, foto’s, Google’s tekstverwerker, spreadsheet en Google’s powerpoint. Chrome het internetprogramma van Google, kent ook weer extra diensten, extenties, zoals vertalen, automatisch opslaan enz. Het gmail e-mailprogramma heeft veel verborgen handigheden en mogelijkheden.

De cursus geeft je inzicht in een groot aantal van deze handige mogelijkheden. De belangrijkste diensten worden uitgediept zoals de e-mail, contacten en documenten. Je leert hoe je foto’s online kan opslaan en bewerken. 
Ook een aantal onbekende programma’s komen aan de orde. Ik geef veel praktische opdrachten en heb aandacht voor digitale veiligheid. Een aantal mobiele diensten komen ook aan de orde. Het uitgangspunt van de cursus is echter een laptop. Er zijn drie bijeenkomsten om alle mogelijkheden van je Google account op je MS-Windows of Apple laptop en eventueel smartphone te gebruiken.

De cursus is geschikt voor iedereen met een Google account (neem uw e-mailadres en wachtwoord mee). Je dient een Windows- of Apple laptop of iPad of Chromebook (Google laptop) mee te nemen naar de cursus. Je Android of Apple smartphone kan je eventueel ook meenemen.
Hier vind je een overzicht van Google diensten: https://www.google.nl/intl/nl/about/products/

Maandag 9 maart 2020
4 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 83,00
Dhr. J.G.W. (Jan) de Waal

U brengt mee naar de cursus:
Uw eigen apparaat voor Google:  Mac laptop of Windows laptop

19:30 - 22:00
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
J.G.W. (Jan) de Waal
J.G.W. (Jan) de Waal
Jan de Waal, Sinds 1980 digitaal actief, 25 jaar systeembeheer geweest en heeft talloze lezingen en cursussen gegeven over digitale mogelijkheden en gevaren. Ik heb zo'n 30 jaar bij de bibliotheek Oss gewerkt, ik was daar vooral een digitale bibliothecaris. Sinds december 2015 met pensioen. Op mijn site www.digibieb.nl kan je meer over mij lezen. Verder ben ik in Eindhoven geboren en op dit moment in Oss woonachtig.