Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEM072

Digitale veiligheid

Digitale veiligheid
Cursuscode: MEM072

Online criminelen leggen zich er steeds meer op toe de zwakheden van computersystemen en mensen te misbruiken. De digitale onervarenheid en onoplettendheid van veel gebruikers maken dit nog makkelijker. De risico’s in onze digitale samenleving zijn fors toegenomen. Internetcriminaliteit is volwassen geworden.  Digitale diefstal ligt overal op de loer en is in omvang zelfs groter dan fysieke inbraak. Internetgebruikers moeten zich realiseren dat fraudeurs elke keer een nieuwe weg zullen vinden om hun slag te slaan. Het risico van online winkelen en internetbankieren is bekend maar hoe herken je nepsites, valse e-mails, whatsapp trucjes of sms'jes? Wist je dat een computer al besmet kan worden met een virus-achtig programma door alleen maar een website te bezoeken?

Dit is een cursus vol praktische tips en oefeningen, een handleiding tegen digitale rampen. Welke gevaren je PC of Mac, mobiel en tablet kunnen oplopen, komt uitgebreid aan de orde en natuurlijk hoe jij je digitale omgeving veilig kan houden. Hoe maak je op een handige manier voor iedere inlog op een website een veilig wachtwoord? Waar moet je op letten bij online aankopen?
De cursus is toegankelijk voor iedereen met een Windows of mac computer of een smartphone of tablet. 

In het kort:
- Bewust digitaal zijn
- Veilig online kopen
- Wachtwoord-beleid
- E-mail spam voorkomen
- Phishing herkennen
- Gevaren van Facebook, WhatsApp, sms enz
- veel tips en handige trucs

Maandag 3 februari 2020
3 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 63,00
Dhr. J.G.W. (Jan) de Waal
19:30 - 22:00
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
J.G.W. (Jan) de Waal
J.G.W. (Jan) de Waal
Jan de Waal, Sinds 1980 digitaal actief, 25 jaar systeembeheer geweest en heeft talloze lezingen en cursussen gegeven over digitale mogelijkheden en gevaren. Ik heb zo'n 30 jaar bij de bibliotheek Oss gewerkt, ik was daar vooral een digitale bibliothecaris. Sinds december 2015 met pensioen. Op mijn site www.digibieb.nl kan je meer over mij lezen. Verder ben ik in Eindhoven geboren en op dit moment in Oss woonachtig.