Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: LEZ002

Bitcoins

Bitcoins
Cursuscode: LEZ002

Bitcoins, wat zijn het en wat kunnen we er mee?

Iedereen heeft de afgelopen jaren al vaak iets kunnen horen over bitcoins. Wat zijn het en wat komt er allemaal bij kijken? Is het wel legaal? Welke partijen zijn er betrokken bij het gebruik van cryptocurrency? Hoe toegankelijk is het voor de gewone burger?

De inhoud van deze lezing zal praktisch zijn. De technische aspecten zullen geraakt worden maar het wordt zeker geen technisch verhaal. De lezing op beginnersniveau is bedoeld voor iedereen die wat meer over bitcoins wil weten. Er is geen specifieke kennis nodig om het verhaal te begrijpen. Interesse in cryptocurrency, waaronder de bitcoin, volstaat.
De nadruk van mijn verhaal zal met name op het begrijpen van het onderwerp gaan en niet op de onderliggende techniek. 

Wat leer je tijdens de lezing? De luisteraar krijgt antwoord op de bovengenoemde vragen en zal na afloop zelf zijn eerste stappen in de bitcoin-wereld kunnen zetten. Ook een stukje geschiedenis over het verloop van de bitcoin komt aan de orde.

Een overzicht van bruikbare websites en toelichting daarop kan na afloop per mail beschikbaar worden gesteld.

Twijfel je over deelname, via de administratie kun je mailcontact krijgen met de spreker.

Als je altijd al iets meer over bitcoins en cryptocurrency in zijn algemeen had willen weten, is dit de kans.

 

Woensdag 22 september 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 0,00
Dhr. H. (Henry) Siero

Lezingen van vu-Geldrop die gehouden worden bij ons in Centrum Hofdael zijn gratis toegankelijk.  Het is handig als u zich aanmeldt voor onze lezingen, opdat wij weten hoeveel stoelen wij neer moeten zetten. Klik hier om u aan te melden voor een gratis lezing. Klik NIET op de balk hieronder! 

20:00 - 22:00
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
H. (Henry) Siero
H. (Henry) Siero
In mijn werk als IT-audit specialist hou ik mij nu al ruim 20 jaar voornamelijk bezig met digitaal onderzoek op computers en internet. Het gaat dan niet alleen om het zoeken, maar zeker om het vinden. In 2013 begon de bitcoin meer bekendheid te krijgen en ben ik me daar meer in gaan verdiepen en heb inmiddels de nodige kennis daarover opgedaan.