Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: LEZ008

China, een bedreiging voor onze waarden?

China, een bedreiging voor onze waarden?
Cursuscode: LEZ008

In deze lezing vol vuurwerk kijken naar we de opkomst van de rode draak als wereldmacht.
We belichten onze onderlinge handelsrelatie afgezet tegenover de belangrijkste keerpunten in de Chinese ontwikkeling. De handelsproblemen en handelsbeperkingen komen aan bod. De gedwongen technologieoverdracht en de diefstal van intellectueel eigendom. Het gevaar van namaakgoederen. 
De oneerlijke handelspraktijken en de Europese reactie. De onevenwichtige investeringsomgeving. Het 16+1 initiatief en het “One belt, One road”-project. De samenwerking tussen de EU en China.

Het tijdperk Xi Jinping. De geheime agenda. De afwijkende werkelijkheid. Andere kijk op mensenrechten en de behoefte aan controle. Europese zorgen en de intermenselijke dialoog. De aanpak van ontbrekende wederkerigheid. De volksprotesten voor meer democratie in Hong Kong. De keuze tussen confrontatie en overleg. De meest recente resultaten van de Amerikaanse handelsoorlog versus het Europees beleid.

In deze lezing zullen ook tussenakkoorden en de mogelijke einddeal tussen Trump en Xi worden besproken, evenals de uitkomst van de nog te houden EU-China toppen, evenals de ontwikkelingen in Hong Kong voorafgaand aan de verkiezingen.

Klik hier voor inschrijving gratis lezing, de onderstaande opmerking geldt niet.

Woensdag 15 januari 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 0,00
Dhr. W.G. (Walter) Pfeil
20:00 - 22:00
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
W.G. (Walter) Pfeil
W.G. (Walter) Pfeil
Walter Pfeil (1959) is Europa-deskundige en verbonden aan Stichting EU Research en Educatie. Sinds 1995 houdt Eured zich vanuit een onafhankelijke positie bezig met Europa. Zij verzorgt gastlessen, lezingen en cursussen, en verstrekt advies. Zij richt zich op het verkleinen van de kloof tussen Brussel en de Europese burger.
Website: www.eured.nl