Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: LEZ009

Caravaggio-Bernini, Barok in Rome

Caravaggio-Bernini, Barok in Rome
Cursuscode: LEZ009

ONLINE!! --> U krijgt de link naar Youtube opgestuurd!

In de 17e eeuw maakte Rome een versnelde artistieke ontwikkeling door. De christelijke hoofdstad had zichzelf sinds de 16e eeuw opnieuw uitgevonden, onder andere met de bouw van de nieuwe Sint Pieter. Nu was het tijd voor de contrareformatie, de strategie om gelovigen ertoe te bewegen zich níet tot het protestantisme te bekeren. De middelen: aanspreken op persoonlijke emoties, drama en dynamiek.

De kunstenaars die daarin voorzagen waren de schilder Michelangelo Merisi da Caravaggio, de beeldhouwer Gian Lorenzo Bernini en hun directe kringen.  Zij voorzagen in een beeldtaal die in alle opzichten prikkelde en de zinnen aansprak. Wie kon zich daaraan onttrekken?

In het voorjaar van 2019 was al voorop belangstelling voor de schilder Caravaggio en zijn volgelingen. Dít voorjaar keert hij, nu met Bernini, terug in een tentoonstelling in het Rijksmuseum in Amsterdam (14 februari-7 juni).

Klik hier voor het inschrijving formulier lezing, de onderstaande opmerking geldt niet.

Donderdag 14 mei 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 0,00
Mw. C. (Carla) van Bree
19:30 - 21:30
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
C. (Carla) van Bree
C. (Carla) van Bree
Ik studeerde aan de kunstacademie van Tilburg en aan de universiteit van Utrecht. Sinds 1999 ben ik actief als docent aan volksuniversiteiten en verwante instellingen. Dat is dankbaar werk, want het publiek is heel geïnteresseerd. Zelf zoek ik nog steeds antwoord op de vraag: waarom maken mensen dingen? Ik hoop dat ik er nooit achter kom. Tot die tijd blijf ik studeren en u er over vertellen. Mocht u informatie willen van de docent, stuur dan een mail naar: carla@kunst-oog.nl Website: www.kunst-oog.nl