Cursusnummer:
LEZ010

Bewust omgaan met jongeren; hoe laat je ze sterk staan in de storm?

Bewust omgaan met jongeren; hoe laat je ze sterk staan in de storm?

De laatste jaren is vaak in het nieuws dat het niet goed gaat de huidige generatie jongeren; ze zijn vaker depressief en voelen zich eenzamer. Jongeren ervaren veel prestatiedruk; ze groeien op in individualistische maatschappij met de schijn van maakbaarheid. De toekomst is onzeker en lijkt minder rooskleurig dan het verleden. Ondertussen worden jongeren via social media dagelijks blootgesteld aan de schoonheid, het geluk en succes van anderen. Hoe blijf je in deze storm staan?

In deze lezing wordt eerst ingegaan op de ontwikkeling van jongeren en hoe de huidige tijd deze ontwikkeling beïnvloedt. Vervolgens zal ingegaan worden op hoe je jongeren kan ondersteunen om met voldoende zelfvertrouwen hun toekomst tegemoet te gaan. Het gaat hierbij vooral over de rol van de ouders/verzorgers van de jongere. De beschermende factoren uit wetenschappelijk onderzoek zullen vertaald worden naar praktische tips en adviezen voor opvoeders.

(In september 2024 start de cursus 'Bewust omgaan met jongeren', Het begeleiden en opvoeden van jongeren is dynamisch, kan uitdagend zijn en vergt soms het nodige van de betrokken volwassene. In deze cursus wordt dieper ingegaan op de psychologische ontwikkeling van de adolescenten gekoppeld aan verschillende pedagogische visies op het begeleiden van deze groep. Naast deze theoretische verkenning is er veel ruimte voor uitwisseling tussen de cursisten, waarin cursisten hun eigen voorbeelden kunnen inbrengen.)

 • 1 les van 2 uur Toon details
  • 1: woensdag 15 mei 2024 - 20:00 – Volksuniversiteit Geldrop – 2.42 VU-lokaal
 • € 5,00
 • Drs. Janine Dobbelsteen
  • Voor lezing aanmelden en betalen

   Vanaf 2024 bedraagt het entreegeld voor een lezing vijf euro (contant). Graag tevoren aanmelden! Dit kan telefonisch (040-280 0203) of via e-mail (info@vu-geldrop.nl o.v.v. postcode, huisnummer, tel.nr en hoeveel kaartjes) of via de website (maar daar moet je helaas je iban invullen hoewel je hier contant betaalt). Wij berichten je vervolgens wanneer je jouw gereserveerde kaartje(s) hier kunt komen betalen en afhalen. 

 • Volksuniversiteit Geldrop Toon adres-info
Startdatum
Lesvorm