Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCO020

Studiedag Noord-Brabant

Studiedag Noord-Brabant
Cursuscode: KCO020

De rijke cultuur van Noord-Brabant kent vele hoogtepunten. Op deze studiedag wordt de ontwikkeling besproken van de architectuur en de kunst in onze provincie vanaf de Middeleeuwen.

Er is aandacht voor de oude monumentale kerken (Oirschot, Breda) en raadhuizen in de grote steden, luxueuze woonhuizen en buitenverblijven,  maar ook moderne bouwwerken van onder meer Jos Bedaux (Universiteit Tilburg) en H. Henket (Stedelijk museum Den Bosch).
                                                                                                                                                       
Daarnaast zullen de schilderkunst, gebrandschilderde ramen, de sculptuur en de kunstnijverheid aan bod komen. Naast  kunstenaars uit een verder verleden, zoals H. Bosch en Th. Van Tulden,  treden ook kunstenaars uit een meer recente tijd, zoals H. Wiegersma., M. de Leeuwe en R. Daniels voor het voetlicht.

De prijs is inclusief lunch! Vier keer een uur les telkens gevolgd door een pauze.

Vrijdag 18 februari 2022
1 Themabijeenkomst van 5,5 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 75,00
Dhr. Drs. J. (Joris) van Sleeuwen
10:00 - 15:30
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Drs. J. (Joris) van Sleeuwen
Drs. J. (Joris) van Sleeuwen
Drs. Joris van Sleeuwen is in 1991 als kunsthistoricus afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. Voordien behaalde hij in 1982 aan de KU Nijmegen zijn doctoraal geschiedenis. Hij is gespecialiseerd in architectuurgeschiedenis. Vanaf 1987 is hij werkzaam in het volwassenenonderwijs en verzorgt hij HOVO-cursussen, lezingen en kunstreizen.