Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCO007

Luisteren naar Klassieke muziek

Luisteren naar Klassieke muziek
Cursuscode: KCO007

Luisteren naar Klassieke muziek vindt 1 avond per maand plaats; acht avonden in totaal, bij de volksuniversiteit in Centrum Hofdael. 

Als dit najaar de maandelijkse Kasteelconcerten plaats kunnen vinden in Kasteel Geldrop, zal deze cursus in de pas lopen met de Kasteelconcerten (zie website www.kasteelgeldrop.nl). Onze docent zal dan maandelijks bij ons in Centrum Hofdael een uitgebreide concertinleiding verzorgen. Als je al iets weet over de componist en de tijd waarin het stuk gecomponeerd is, geeft dat namelijk een extra dimensie aan je luisterplezier! Mochten de concerten niet doorgaan vanwege coronarestricties, zal de docent haar eigen plan trekken.
(een cursus in samenwerking met de Stichting Strabrecht Theater) De Stichting Strabrecht Theater organiseert 8 keer per jaar een Kasteelconcert en onze cursisten mogen naar twee van deze concerten voor de prijs van één concert.
Treske Bruning vertelt bij de Volksuniversiteit over de grote componisten, stijlperiodes en historische context van de (klassieke) muziek aan de hand van prachtige luistervoorbeelden. In deze cursus leer je actief luisteren wat resulteert in meer waardering voor klassieke muziek, thuis of  tijdens een concert.

De cursus is bedoeld voor mensen die graag naar klassieke muziek luisteren en er meer over willen weten. De deelnemer leert hoe hij actief kan luisteren en er daardoor meer van kan genieten. De muziek is niet moeilijk of zwaar en iedereen kan meedoen. Treske houdt rekening met beginners, maar ook ingewijden in de klassieke muziek komen aan hun trekken. De docent geeft geen huiswerk op. Als je wilt, kun je zelf schrijfgerei meenemen om aantekeningen te maken. De docent deelt een A4 met info uit en/of de link naar de pdf van de powerpointpresentatie.

Let op: De les van mei valt in de meivakantie

Twijfel je over inschrijving, dan kun je een e-mail met je contactgegevens sturen naar info@vu-geldrop.nl. Vervolgens zal de docent contact met je opnemen via e-mail of telefoon.

Dinsdag 5 oktober 2021
8 lessen van 2 uur , elke 4 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 132,00 plus € 5,00 materiaalkosten.
Mw. T. (Treske) Bruning
19:30 - 21:30
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
T. (Treske) Bruning
T. (Treske) Bruning
Het doel van Treskemuziek is de bekendheid met en de waardering voor klassieke muziek bevorderen. website: www.treskemuziek.nl