Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCO006

Klassieke muziek geschiedenis

Klassieke muziek geschiedenis
Cursuscode: KCO006

De start van deze cursus is verschoven van 14 febr. naar 16 mei!!

Muziekgeschiedenis
Als je graag naar muziek luistert wil je er misschien ook meer van weten. Je wilt de muziek kunnen plaatsen in zijn tijd en vergelijken met muziek die daarop lijkt. Je wilt de componisten leren kennen.

Geen enkel muziekstuk staat op zichzelf. Alle componisten worden beïnvloed door de tijd waarin ze leven, door persoonlijke omstandigheden, door hun collega's. Dat gebeurt met alle kunstenaars: kunstenaars zijn de journalisten van hun tijd.

Een manier om aan meer kennis over klassieke muziek te komen en je liefde voor muziek te vergroten is de cursus muziekgeschiedenis. Daar leer je verbanden te zien tussen muziek en leven en tussen muziek en andere kunstuitingen.

Dan ga je vanzelf bewuster luisteren.

De geschiedenis van de westerse muziek bestaat uit vijf lessen en elke les is verdeeld in ongeveer twee derde aan theorie en een derde luisteren.

1. Middeleeuwen, Renaissance (500 - 1600)
2. Barok, Classicisme (1600 – 1810)
3. Classicisme, Romantiek ( 1750 – 1850)
4. Romantiek (1800 – 1925)
5. 20e eeuw

Dus een deel van de cursus bestaat uit luisteren, het andere deel is de kennisoverdracht waarvan een belangrijk onderdeel de lijnen zijn tussen de wereld (wetenschap en leven) en de kunsten (muziek en literatuur en beeldende kunst).

Dinsdag 16 mei 2023
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 89,00
Mw. T. (Treske) Bruning
19:30 - 21:30
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
T. (Treske) Bruning
T. (Treske) Bruning
Het doel van Treskemuziek is de bekendheid met en de waardering voor klassieke muziek bevorderen. website: www.treskemuziek.nl