Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCO053

Kunstgeschiedenis deel 1

Kunstgeschiedenis deel 1
Cursuscode: KCO053

INLEIDING IN DE KUNSTGESCHIEDENIS - DEEL 1

In 12 lessen voeren we u mee via de oorsprong van onze westerse cultuur naar de Renaissance. Voorbij komen de vroege culturen (Mesopotamië, Kreta), de Egyptische, Griekse en Romeinse kunst en cultuur, de vroeg Christelijke kunst, de Middeleeuwen en de Renaissance. Aan de hand van prachtige voorbeelden uit onze kunstgeschiedenis vertelt Anneke van Eeuwijk boeiende verhalen over de ontwikkelingen in de kunst tegen de achtergrond van de vroege geschiedenis en het ontstaan van Europa.

kunstgeschiedenis deel 1 omvat de periode: vroege culturen tot de Barok - 12 lessen (altijd in het voorjaar)
kunstgeschiedenis deel 2 omvat de periode: Van Barok tot moderne en hedendaagse kunst. – 12 lessen (altijd in het najaar)

Let op: U hoeft de cursussen niet op volgorde te doen. Deel 1 & deel 2 zijn onafhankelijk van elkaar te volgen. 

 

Dinsdag 31 januari 2023
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 137,50
Mw. Drs. A. (Anneke) van Eeuwijk-Kooij
20:00 - 21:30
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
Drs. A. (Anneke) van Eeuwijk-Kooij
Drs. A. (Anneke) van Eeuwijk-Kooij
Een aantal jaar gaf ik Kunstgeschiedenis aan de Universiteit in Utrecht, maar ook aan de Volksuniversiteit aldaar. Na een aantal jaren ander werk gedaan te hebben, vaak wel in relatie met Kunst, ben ik blij mijn vak als docent Kunstgeschiedenis weer op te pakken. Ik ben als kunsthistoricus dol op mijn eigen vak. Alle periodes in de geschiedenis van de Kunst vind ik interessant. Waarom is in het verleden kunst gemaakt, met welk doel? En wat motiveert kunstenaars vandaag de dag om kunst te maken? Ik vind het interessant om kunst te plaatsen tegen de achtergrond van historische en culturele ontwikkelingen. Ik houd van de grote lijnen. Graag verzorg ik een compleet overzicht van de kunstgeschiedenis van de oudheid tot nu. Naast beeldende kunst ben ik ook een enthousiaste pianiste/toetsenist in een jazz band.