Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KCO053

Kunstgeschiedenis

Kunstgeschiedenis
Cursuscode: KCO053

KUNSTGESCHIEDENIS deel 1 - verdieping

“In 8 lessen gaan we (virtueel) op pelgrimstocht van Ierland naar Rome! De meest kenmerkende en markante kunstwerken die we tegenkomen op onze tocht worden nader bekeken en toegelicht. 

Deze cursus is zowel geschikt voor nieuwe cursisten als voor degenen die de cursus ‘Inleiding in de kunstgeschiedenis deel I’ hebben gevolgd. We gaan deze keer door de kunstgeschiedenis van Noord naar Zuid, i.p.v. andersom. De kunstwerken presenteren zich per gebied en niet in chronologische volgorde. Voor de nieuwe cursisten een goede kennismaking met de kunstgeschiedenis, voor de meer gevorderde cursisten een uitdagende manier om te kijken of je de op deze manier gepresenteerde kunstwerken in de tijd en context kunt plaatsen.

kunstgeschiedenis deel 1 omvat de periode: vroege culturen en oudheid tot Renaissance - 12 lessen
Kunstgeschiedenis (hierboven beschreven) - 8 lessen
kunstgeschiedenis deel 2 omvat de periode: Barok tot het postmodernisme – 12 lessen
kunstgeschiedenis deel 3 omvat de periode: ..................  - 12 lessen

Dinsdag 15 maart 2022
8 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 95,00
Mw. Drs. A. (Anneke) van Eeuwijk-Kooij
10:00 - 11:30
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Drs. A. (Anneke) van Eeuwijk-Kooij
Drs. A. (Anneke) van Eeuwijk-Kooij
Een aantal jaar gaf ik Kunstgeschiedenis aan de Universiteit in Utrecht, maar ook aan de Volksuniversiteit aldaar. Na een aantal jaren ander werk gedaan te hebben, vaak wel in relatie met Kunst, ben ik blij mijn vak als docent Kunstgeschiedenis weer op te pakken. Ik ben als kunsthistoricus dol op mijn eigen vak. Alle periodes in de geschiedenis van de Kunst vind ik interessant. Waarom is in het verleden kunst gemaakt, met welk doel? En wat motiveert kunstenaars vandaag de dag om kunst te maken? Ik vind het interessant om kunst te plaatsen tegen de achtergrond van historische en culturele ontwikkelingen. Ik houd van de grote lijnen. Graag verzorg ik een compleet overzicht van de kunstgeschiedenis van de oudheid tot nu. Naast beeldende kunst ben ik ook een enthousiaste pianiste/toetsenist in een jazz band.