Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: LEZ005

Kunst, wat heb je eraan?

Kunst, wat heb je eraan?
Cursuscode: LEZ005

Kunst, wat heb je eraan? 

Let op: Deze lezing is uitgesteld vanwege de lockdown. Nieuwe datum nog onbekend. U kunt nog inschrijven.

- de functie van kunst door de eeuwen heen -

In een tijd dat politici kunst ‘een linkse hobby’ noemen die alleen maar geld kost, zou Anneke graag aan de hand van voorbeelden willen laten zien dat kunst wel degelijk een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van onze westerse cultuur. Waarom werd kunst vroeger gemaakt, en waarom doen kunstenaars dat nu nog steeds?
In een lezing van 2 uur neemt Anneke van Eeuwijk u in vogelvlucht mee op een reis door de kunstgeschiedenis.

Anneke van Eeuwijk start op dinsdag 6 april in de ochtend én in de avond met de cursus ‘Kunstgeschiedenis deel 1 – nieuw’ (12 lessen).
Deze lezing is een mooie manier om kennis te maken met deze nieuwe docent.

Dinsdag 2 maart 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 0,00
Mw. Drs. (Anneke) van Eeuwijk-Kooij

Lezingen van vu-Geldrop die gehouden worden bij ons in Centrum Hofdael zijn gratis toegankelijk.  Het is handig als u zich aanmeldt voor onze lezingen, opdat wij weten hoeveel stoelen wij neer moeten zetten. Klik hier om u aan te melden voor een gratis lezing. Klik NIET op de groene balk hieronder! 

20:00 - 22:00
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Drs. (Anneke) van Eeuwijk-Kooij
Drs. (Anneke) van Eeuwijk-Kooij
Een aantal jaar gaf ik Kunstgeschiedenis aan de Universiteit in Utrecht, maar ook aan de Volksuniversiteit aldaar. Na een aantal jaren ander werk gedaan te hebben, vaak wel in relatie met Kunst, ben ik blij mijn vak als docent Kunstgeschiedenis weer op te pakken. Ik ben als kunsthistoricus dol op mijn eigen vak. Alle periodes in de geschiedenis van de Kunst vind ik interessant. Waarom is in het verleden kunst gemaakt, met welk doel? En wat motiveert kunstenaars vandaag de dag om kunst te maken? Ik vind het interessant om kunst te plaatsen tegen de achtergrond van historische en culturele ontwikkelingen. Ik houd van de grote lijnen. Graag verzorg ik een compleet overzicht van de kunstgeschiedenis van de oudheid tot nu. Naast beeldende kunst ben ik ook een enthousiaste pianiste/toetsenist in een jazz band.