Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: LEZ001

Japan en de geisha's

Japan en de geisha's
Cursuscode: LEZ001

GEANNULEERD - De spreekster is  door een verkeersongeval niet in staat de lezing te verzorgen helaas.

Japan, voor even met Geldrop verweven, 80 Kimono’s en accessoires vertellen hun verhaal.
Van 31 juli t/m 2 september 2021 organiseert het Weverijmuseum een zeer bijzondere tentoonstelling.

De Volksuniversiteit sluit aan met een gratis lezing over geisha's, door Carmen Adang. Wellicht de bekendste draagsters van de kimono zijn de geisha's. Deze Japanse 'vrouwen van de kunsten' spreken bij het westerse publiek al eeuwenlang tot de verbeelding. Het boek en de Hollywoodfilm 'Memoirs of a Geisha' hebben de afgelopen jaren de interesse nog verder aangewakkerd. Jammer genoeg zijn de feiten in dit boek en de verfilming ervan nogal verdraaid, ongetwijfeld om het entertainmentgehalte wat te vergroten. Werden jonge meisjes zomaar door hun ouders verkocht aan okiya (geishahuizen)? Zijn die ingewikkelde kapsels nu gemaakt van echt haar of zijn het pruiken? Werd er werkelijk geboden op de maagdelijkheid van een jonge geisha? En waren geisha's niet eigenlijk gewoon deftige prostituees? Op deze en een heleboel andere vragen krijgt u antwoord tijdens een lezing gegeven door oud-studente Japans Carmen Adang. Laat u meevoeren door de nauwe straatjes van het geishadistrict Gion en neem een kijkje achter de deuren van traditionele theehuizen, het podium van deze mysterieuze dames.

Zondag 22 augustus 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 14:30
Prijs: € 0,00
Mw. C. (Carmen) Adang

Lezingen van vu-Geldrop die gehouden worden bij ons in Centrum Hofdael zijn gratis toegankelijk.  Het is handig als u zich aanmeldt voor onze lezingen, opdat wij weten hoeveel stoelen wij neer moeten zetten. Klik hier om u aan te melden voor een gratis lezing. Klik NIET op de balk hieronder! 

14:30 - 16:30
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
C. (Carmen) Adang
C. (Carmen) Adang
Mijn naam is Carmen Adang. Ik ben 24 jaar oud en geboren en getogen in Geldrop. Op 11-jarige leeftijd raakte ik dankzij de oudere zus van mijn beste vriendin geïnteresseerd in Japanse manga en anime. In de jaren daarna werden de interesses uitgebreid met de Japanse taal en cultuur. Toen ik 17 was en mijn Havodiploma had behaald ben ik de studie Oriëntaalse Talen en Communicatie Japans in Maastricht gaan volgen. In het derde jaar mocht ik een half jaar wonen en studeren in Kyoto, de thuishaven van de geisha. Dit beviel zo goed dat ik het liefst terugga om daar bijvoorbeeld Engelse les te gaan geven. Het allerleukst vind ik het namelijk om mensen iets te leren, vandaar ook mijn enthousiasme om deze lezing te geven. Ik ben hard op weg om mijn droom waar te maken en doe naast mijn werk bij PostNL ervaring op als lerares door Japanse les te geven.