Cursusnummer:
KCO030

Dagexcursie 'Architectuur in Eindhoven'

Dagexcursie 'Architectuur in Eindhoven'
Dagexcursie 'Architectuur in Eindhoven'
Dagexcursie 'Architectuur in Eindhoven'

WANDELING - DAGEXCURSIE ARCHITECTUUR IN EINDHOVEN

Eindhoven stond altijd bekend als de stad van Philips. Maar daar hield het ook wel mee op. Het Van Abbemuseum kan sommigen bekoren, maar verder had het de cultuurliefhebber niet veel te bieden.

Maar dat is voorbij: Eindhoven is ontzettend aan het veranderen. Zo is er het spraakmakende Strijp-S, het voormalige fabriekscomplex van Philips dat vlakbij het centrum ligt. De gemeente kocht het in 2002 om rondom het industrieel erfgoed een nieuw stadshart te creëren en inmiddels wordt er volop gewoond en gewerkt. Moderne gebouwen, industrieel erfgoed, het gebied is volop in ontwikkeling. Maar ook in het centrum gebeurt er veel.

Zo bekijken we het Smalle Haven project van Jo Coenen (1990-2006), de diverse vernieuwingsprojecten rond winkelcentrum Heuvel, enkele vernieuwde Philipsgebouwen zoals de Witte Dame en Lichttoren en het project Rond de Admirant (2004-10) waarvan de “Blob” van Massimiliano Fuksas het meest in het oog springt. Niet voor niets is in Eindhoven elk jaar de Dutch Design Week.

Beginpunt: station Eindhoven – centrale hal. Volg in het station de uitgang naar het centrum, hier zie je een kleine Jumbo winkel (in het station). Daar verzamelen we. We nemen vanaf hier eerst de trein (3 minuten) naar Strijp-S. Na de wandeling op Strijp-S is hier vrije lunchpauze, alvorens we met de trein terug naar het centrum van Eindhoven voor de wandeling daar gaan.

Eindpunt (na ongeveer 5 uur): de wandeling eindigt naast station Eindhoven.

Schema:
11.00 uur verzamelen
11.15-12.30 uur wandeling Strijp S
12.30-13.30 uur vrije lunchpauze
13.30 uur gezamenlijk vertrek naar binnenstad
13.45-16.00 uur : wandeling binnenstad
Dit is natuurlijk een globale schatting

Startdatum
Lesvorm