Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: LEZ004

Architectuur en kunst in de Hanzesteden: Glorie van een gouden tijd

Architectuur en kunst in de Hanzesteden: Glorie van een gouden tijd
Cursuscode: LEZ004

VOL -- Vanwege de grootte van de groep in 2 lezingen gedeeld van beide één uur. Deelnemers zijn op de hoogte!
** Bibliotheek Heeze heeft misschien nog plek. Kijk op: https://dommeldal.op-shop.nl/766/kunstlezing-architectuur-en-cultuur-in-de-hanzesteden-glorie-van-een-gouden-tijd/09-12-2020

Architectuur en kunst in de Hanzesteden:
Glorie van een gouden tijd. 

Het Hanzeverbond was een samenwerking van de handelssteden rond de Oostzee en aan de Noordzee en beleefde een hoogtepunt in de late Middeleeuwen. De koggeschepen met rijke koopwaar zwermden uit over dit hele gebied. De steden Bremen, Hamburg en Lübeck ontleenden er hun identiteit aan. Ook steden in Rusland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, België en Nederland maakten deel uit van het Hanzeverbond. (Lezing is in Heeze)

De welvaart was hier hoog en architecten en kunstenaars kregen prestigieuze opdrachten. De baksteenarchitectuur floreerde en de gebouwen waren gevuld met (houten) beelden en altaarstukken.

Bremen, Lübeck, Rostock, Brugge, en de Nederlandse IJsselsteden Doesburg, Zutphen, Deventer, Zwolle en Kampen getuigen nog steeds van de hoogwaardige stedelijke cultuur die hier ooit bloeide.
Holstentor Lübeck

Woensdag 9 december 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 5,00
Dhr. Drs. J. (Joris) van Sleeuwen

Voor deze lezing werkt vu-Geldrop samen met de bibliotheek van Heeze. De lezing vindt plaats in dorpshuis 't Perron in Heeze. De entree bedraagt €5,00, te betalen aan de zaal. Opdat wij weten hoeveel stoelen we moeten klaarzetten, is het handig als u zich van tevoren aanmeldt. AANMELDEN kan via deze link. Dus niet via de groene balk hieronder! Zo'n zeven dagen van tevoren krijgt u een herinneringsmail van ons.

20:00 - 22:00
Locatie: Bibliotheek Heeze (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
Drs. J. (Joris) van Sleeuwen
Drs. J. (Joris) van Sleeuwen
Drs. Joris van Sleeuwen is in 1991 als kunsthistoricus afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. Voordien behaalde hij in 1982 aan de KU Nijmegen zijn doctoraal geschiedenis. Hij is gespecialiseerd in architectuurgeschiedenis. Vanaf 1987 is hij werkzaam in het volwassenenonderwijs en verzorgt hij HOVO-cursussen, lezingen en kunstreizen.