Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KOK007

Basiskeuken voor Mannen

Basiskeuken voor Mannen
Cursuscode: KOK007

Het blijft een beginnerscursus MAAR je leert weer andere dingen dan vorig jaar.
In vijf avonden veel technieken om lekkere gerechten te bereiden.
We maken steeds een heerlijk 3-gangen diner, dat we natuurlijk zelf proeven!
Technieken:
schillen, schaven, drogen, uitsteken met een aardappel- en appelboor, kloppen, mengen, roeren
ontvellen, paneren, vullen, spuiten, weken, wellen, binden, pureren, zeven
koken, inkoken (= reduceren), blancheren, pocheren, stomen, au bain-marie (= heet waterbad)
bakken, braden, stoven, grillen, roosteren, sudderen, aanfruiten.

LET OP! lessen om de 14 dagen.

Woensdag 30 januari 2019
6 lessen van 3 uur , elke 2 weken aanvangstijd 16:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 138,00 plus € 66,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Dhr. J. (Jacques) Beks Bouwmans

Meebrengen: theedoek, handdoek, pannenlappen, vaatdoekje en eventueel een schort. Na het koken wordt er gezamenlijk gegeten en opgeruimd. Voor eventuele restjes raden we aan om koelkastdoosjes mee te brengen. De kosten voor de materialen (ingrediënten voor de workshop of voor de hele cursus) betaal je de 1ste les aan de docent.

16:30 - 19:30
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adres gegevens)
J. (Jacques) Beks Bouwmans
J. (Jacques) Beks Bouwmans
Opleidingen: Kok, Instellingskok, Dieetkok, Leermeesterkok, Management profit- en non-profitorganisatie; Vakbekwaamheid voor het Cafébedrijf, Sociale Hygiëne, H.A.C.C.P.; Praktijkopleider / leermeester; Ontkoppelde voedselverzorging voor managers; Keuken hygiëne en HACCP; Cateringbeheer Ervaring: Diverse horecabedrijven in binnen en buitenland Bedrijven en zorginstellingen Schrijven van praktijkwerkboeken leerling-koks Schrijven in vakbladen Het begeleiden van leerlingen en stagiairs Examineren koks - dieetkoks - leermeesters Mysterieuze gast bij een bekende hotelketen