Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: GEB016

Yoga met Paul

Yoga met Paul
Cursuscode: GEB016

De Hatha Yoga die ik geef is een milde vorm van yoga, die voor iedereen geschikt is. Je hoeft er niet lenig of geoefend voor te zijn, je leert juist bewegen binnen je eigen mogelijkheden en grenzen. 
Één van de belangrijkste aspecten van Hatha Yoga is de kunst van het ontspannen. We houden in ons dagelijks leven allemaal wel bepaalde spanningen vast, de een meer dan de ander. Spanningen zetten zich "vast" in ons lichaam en kunnen leiden tot allerlei klachten. Yoga helpt ons om goed en dieper te leren ontspannen. Daarbij staat het zelf ervaren en goed (leren) waarnemen en voelen voorop.
Een ander belangrijk aspect waar we veel aandacht aan geven in de yogalessen is de ademhaling. Door de yoga ga je meer beheersing krijgen over je ademhaling en ga je merken welke positieve effecten dat heeft in je dagelijks leven. Als we gespannen zijn ademen we vaak te hoog, versneld of oppervlakkig. Door oefening kun je leren de adem rustiger, lager en dieper te krijgen.

 In mijn lessen is ruimte voor uitwisseling van gedachten en ervaringen om te komen tot zelfreflectie.

Woensdag 18 september 2019
26 lessen van 1 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 197,50
Dhr. P. (Paul) Jacobs
Neemt u makkelijk zittende kleding mee en een badlaken.
19:00 - 20:00
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
P. (Paul) Jacobs
P. (Paul) Jacobs
Werken met mensen, het beste in het moment eruit halen met zachtheid en compassie voor wat er is, maakt mij blij en geeft me voldoening. Ik ben enthousiast om andere mensen te ondersteunen in hun ontwikkeling op ‘werk’ competenties en zeker ook als mens. Mijn eigen weg kenmerkt zich door veranderingen, vallen en elke keer weer opstaan. Een ontdekkingstocht naar wie ik werkelijk ben en wil zijn, en wat ik wil neer zetten in de wereld; een leer- en ontwikkeltraject om dichter bij mezelf te komen. Vanuit deze positie en met de bagage die ik heb opgedaan ben ik in staat te luisteren naar mensen, ze in hun waarde te laten, te spiegelen, en iets voor ze te kunnen betekenen. Ik haal graag het beste in mensen en mezelf naar boven, met vleugje humor inspireer en verbind ik; ook niet schuw om mijn scherpte in te zetten indien nodig. Mijn vriendelijkheid, openheid, humor, scherpte, inbreng en aanwezigheid worden gewaardeerd. Als yogaleraar vind ik het belangrijk om naast het leraarschap student te zijn en blijven. Mijn dagelijkse vroege Ashtanga mysore yoga practise onder begeleiding van certified teacher(s) levert me veel helderheid, veerkracht en rust op. In mijn yogalessen focus op bewustwording, gewaar zijn van sensaties, ademhaling die verbonden is met de bewegingen, en leren gebruik maken of anders gezegd bewustzijn ontwikkeling van de "core" spiergroepen dwz je bekkenbodemspieren en je psoas, in yoga termen je mulabandha en uddiyanabandha te trainen. Belangrijk voor mij zijn mijn deelname aan een doorlopende mannengroep (14e jaar), vrij dansen, lezen, in de natuur zijn,en tijd met familie en vrienden.