Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: GEB016

Yoga met Larry

Yoga met Larry
Cursuscode: GEB016

De Hatha Yoga die ik geef is een milde vorm van yoga, die voor iedereen geschikt is. Je hoeft er niet lenig of geoefend voor te zijn, je leert juist bewegen binnen je eigen mogelijkheden en grenzen.
Één van de belangrijkste aspecten van Hatha Yoga is de kunst van het ontspannen. We houden in ons dagelijks leven allemaal wel bepaalde spanningen vast, de een meer dan de ander. Spanningen zetten zich "vast" in ons lichaam en kunnen leiden tot allerlei klachten. Yoga helpt ons om goed en dieper te leren ontspannen. Daarbij staat het zelf ervaren en goed (leren) waarnemen en voelen voorop.
Een ander belangrijk aspect waar we veel aandacht aan geven in de yogalessen is de ademhaling. Door de yoga ga je meer beheersing krijgen over je ademhaling en ga je merken welke positieve effecten dat heeft in je dagelijks leven. Als we gespannen zijn ademen we vaak te hoog, versneld of oppervlakkig. Door oefening kun je leren de adem rustiger, lager en dieper te krijgen.
Wat we ook doen in onze Hatha Yoga is voortdurend oefenen met onze aandacht en alertheid. Velen van ons hebben de ervaring dat hun gedachten steeds afdwalen, dat het "druk" is in het hoofd of dat we moeite hebben met "uit het hoofd" komen. Door in yoga te oefenen met die aandacht leren we hoe we onze aandacht kunnen richten op waar we voor kiezen, en niet zomaar in beslag genomen worden door alles wat er toevallig allemaal gaande is in ons brein. Hatha Yoga streeft van oudsher naar verdieping en verruiming van het bewustzijn en kan je innerlijke balans versterken. Wat je tegenkomt op de mat kom je vaak ook tegen in het dagelijks leven.
En ja, je wordt er ook wat leniger en soepeler van :-)

Woensdag 19 september 2018
26 lessen van 1 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 190,00
Dhr. L. (Larry) Roosen
Neemt u makkelijk zittende kleding mee en een badlaken.
19:00 - 20:00
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adres gegevens)
L. (Larry) Roosen
L. (Larry) Roosen
Larry Roosen heeft de vierjarige yogadocentenopleiding Samsara afgerond (afstudeerproject Yoga en depressie, een onderzoek naar wat yoga kan betekenen voor mensen met depressieve klachten) en geeft aan een aantal groepen cursisten lessen yoga, mindfulness en meditatie. Larry werkte na het voltooien van zijn studie aan de Technische Universiteit een jaar of dertig als projectmanager in de ICT totdat hij een paar jaar geleden besloot de jachtige wereld van techniek, automatisering en commercie te verlaten om zich volledig toe te leggen op yoga en meditatie.