Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: GEB010

Yoga met Dorothé

Yoga met Dorothé
Cursuscode: GEB010

De Hatha Yoga die ik geef is een milde vorm van yoga, die voor iedereen geschikt is. Je hoeft er niet lenig of geoefend voor te zijn, je leert juist bewegen binnen je eigen mogelijkheden en grenzen.
Één van de belangrijkste aspecten van Hatha Yoga is de kunst van het ontspannen. We houden in ons dagelijks leven allemaal wel bepaalde spanningen vast, de een meer dan de ander. Spanningen zetten zich "vast" in ons lichaam en kunnen leiden tot allerlei klachten. Yoga helpt ons om goed en dieper te leren ontspannen. Daarbij staat het zelf ervaren en goed (leren) waarnemen en voelen voorop.
Een ander belangrijk aspect waar we veel aandacht aan geven in de yogalessen is de ademhaling. Door de yoga ga je meer beheersing krijgen over je ademhaling en ga je merken welke positieve effecten dat heeft in je dagelijks leven. Als we gespannen zijn ademen we vaak te hoog, versneld of oppervlakkig. Door oefening kun je leren de adem rustiger, lager en dieper te krijgen.
Wat we ook doen in onze Hatha Yoga is voortdurend oefenen met onze aandacht en alertheid. Velen van ons hebben de ervaring dat hun gedachten steeds afdwalen, dat het "druk" is in het hoofd of dat we moeite hebben met "uit het hoofd" komen. Door in yoga te oefenen met die aandacht leren we hoe we onze aandacht kunnen richten op waar we voor kiezen, en niet zomaar in beslag genomen worden door alles wat er toevallig allemaal gaande is in ons brein. Hatha Yoga streeft van oudsher naar verdieping en verruiming van het bewustzijn en kan je innerlijke balans versterken. Wat je tegenkomt op de mat kom je vaak ook tegen in het dagelijks leven.
En ja, je wordt er ook wat leniger en soepeler van :-)

Dinsdag 17 september 2019
30 lessen van 1 uur aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 223,50
Mw. T.J.P. (Dorothé) van Lierop
Neemt u makkelijk zittende kleding mee en een badlaken.
09:30 - 10:30
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
T.J.P. (Dorothé) van Lierop
T.J.P. (Dorothé) van Lierop
Dorothé heeft de vierjarige yogadocentenopleiding van Samsara afgerond (eindproject Paard en Yoga voor hoogsensitieve kinderen) met specialisaties in Hatha yoga, Advaita yoga, stoelyoga, yoga voor ouderen en kinderyoga en geeft yogalessen op diverse locaties in ondermeer Eindhoven en Geldrop. Dorothé van Lierop woont in Heeze en werkte ruim twintig jaar als woon- en activiteitenbegeleidster voor mensen met verstandelijke en/of meervoudige beperkingen bij diverse zorgorganisaties in de regio. Zij heeft een passie voor het omgaan met dieren, vooral met haar eigen paard Mirna, en voltooide ondermeer een opleiding tot equitherapeute (therapie met inzet van paarden).