Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: GEB016

Yoga met Paul

Yoga met Paul
Cursuscode: GEB016

Je gaat jezelf ontdekken op de yogamat. Je gaat bouwen aan je fysieke en mentale kracht, maar doet dit met aandacht en zachtheid. De focus ligt op bewustzijn en gewaarwording. Ook leer je om te luisteren naar je ademhaling en je "vergeten" spieren te gebruiken. Met een combi van yin en yang ga je zoeken naar mogelijkheiden om ruimte te creëren in je lichaam en in je hoofd. Om geleidelijk beide sterker, soepeler en bovenal bewuster te maken. Ook leer je, om jezelf te aarden. Uiteindelijk zal het leiden tot ontspanning via de weg van bewuste inspanning.  

In Yoga met Paul is er ruimte voor uitwisseling van ervaringen om te komen tot zelfreflectie en (verdere) inzichten. 

Woensdag 28 september 2022
26 lessen van 1 uur aanvangstijd 19:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 217,00
Dhr. P. (Paul) Jacobs

U kunt een yogamat of een groot badlaken meenemen. Er is een kleedkamertje waar u uw jas en schoenen kunt laten. Neem waardevolle spullen mee het yogalokaal in. 

19:45 - 20:45
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
P. (Paul) Jacobs
P. (Paul) Jacobs
Werken met mensen, het beste in het moment eruit halen met zachtheid en compassie voor wat er is, maakt mij blij en geeft me voldoening. Ik ben enthousiast om andere mensen te ondersteunen in hun ontwikkeling op ‘werk’ competenties en zeker ook als mens. Mijn eigen weg kenmerkt zich door veranderingen, vallen en elke keer weer opstaan. Een ontdekkingstocht naar wie ik werkelijk ben en wil zijn, en wat ik wil neer zetten in de wereld; een doorlopend leer- en ontwikkeltraject om dichter bij mezelf - mijn authentieke ik - te komen. Vanuit deze positie en met de bagage die ik heb opgedaan ben ik in staat te luisteren naar mensen, ze in hun waarde te laten, te spiegelen, en iets voor ze te kunnen betekenen. Ik haal graag het beste in mensen en mezelf naar boven, met vleugje humor inspireer en verbind ik; ook niet schuw om mijn scherpte in te zetten indien nodig. Mijn vriendelijkheid, openheid, humor, scherpte, inbreng en aanwezigheid worden gewaardeerd. Als yogaleraar vind ik het belangrijk om ook yogastudent te zijn en te blijven naast het leraarschap. Mijn dagelijkse vroege Ashtanga mysore yoga practise onder begeleiding van certified teacher(s) levert me veel helderheid, veerkracht en rust op. En mijn eigen practise is voor mij de inspiratiebron voor mijn lessen; naast alle lessen van verschillende yoga stijlen en verschillende leraren die ik in het verleden heb gevolgd. In mijn yogalessen ligt de focus op bewustwording, gewaarzijn van sensaties, ademhaling die verbonden is met de bewegingen, en het leren gebruik maken of anders gezegd bewustzijn ontwikkeling van de "core" spiergroepen dwz je bekkenbodemspieren en je psoas, in yoga termen je mulabandha en uddiyanabandha te trainen.