Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: GEB002

Yoga met Hanneke

Yoga met Hanneke
Cursuscode: GEB002

Easy Hatha: Een rustgevende les voor lichaam en geest

Deze yoga is voor iedereen die een moment in de week wil nemen om zorg te dragen voor zijn of haar fysieke en mentale gezondheid. Voor jong en oud, met pijntjes of soepel, lichtgeraakt of onverstoorbaar. Geen twee mensen zijn hetzelfde en geen twee lichamen zijn hetzelfde. Sommige cursisten in deze groep zijn al wat ouder.

Wij nemen in een langzaam tempo verschillende yoga houdingen aan, houdingen afkomstig uit de Hatha traditie. De docent zoekt houdingen die voor zoveel mogelijk lichamen goed te doen zijn, maar is een bepaalde houding toch lastig voor je vanwege een lichamelijke klacht, dan vertelt zij hoe je de houding kunt aanpassen. De houdingen worden kort aangehouden voordat we naar de volgende oefening gaan.

Als je deze cursus bezoekt, houd je de gewrichten soepel, bewaak je de kracht in je ledematen en leer je observeren hoe je mentaal, emotioneel of lichamelijk reageert op de houdingen. Daarnaast oefenen we met mediteren. Niet in de laatste plaats is het ook nog zeer zeker de bedoeling dat we genieten van deze meditatieve lessen.

Er is geen kennis of ervaring nodig om aan deze cursus deel te nemen. Het enige wat je nodig hebt is een open blik naar alles wat er bij jou boven komt drijven in het moment.

Maandag 26 september 2022
26 lessen van 1 uur aanvangstijd 09:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 217,00
Mw. J.H.C. (Hanneke) Hoogers

U kunt een yogamat of een groot badlaken meenemen. Er is een kleedkamertje waar u uw jas en schoenen kunt laten. Neem waardevolle spullen mee het yogalokaal in. 

09:15 - 10:15
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
J.H.C. (Hanneke) Hoogers
J.H.C. (Hanneke) Hoogers
Mijn naam is Hanneke Hoogers en ben al mijn hele leven geïnspireerd door Yoga en de levensstijl die daarbij hoort. Sinds 1988 geef ik afwisselend yoga op meerdere plaatsen en voor verschillende doelgroepen. Naast de Yoga ben ik inmiddels ook helemaal in de ban van Natuurgeneeskunde volgend de Traditionele Chinese Geneeskunde en ben daarmee werkzaam in mijn praktijk hier in Geldrop. Beweging, en dan met name de yoga is een prima tool ter preventie en om de verantwoordelijkheid van de eigen gezondheid in eigen handen te nemen. Graag wil ik daarin begeleiden en stimuleren. Website: www.Chi-energy.nl