Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEM075

Emotionele tranen / Stress & Emoties

Emotionele tranen / Stress & Emoties
Cursuscode: MEM075

De mini-cursus kan gezien worden als een gedegen inleiding over het onderwerp stress en emoties. Uitgangspunten zijn een psychologische benadering van het onderwerp waarbij het met name gaat om de adaptieve aspecten. Stress en emoties zijn belangrijk voor ons! De hoofdonderwerpen zijn:

Stress: een inleiding;
Emoties: een inleiding;
Huilen;
Stress, emoties en gezondheid;
Heimwee en nostalgie

Mensen die met een brede interesse of mensen die beroepsmatig veel met anderen in aanraking komen (onderwijs, gezondheidszorg, personeelswerk, management) en het gedrag van anderen beter willen begrijpen zijn van harte welkom in deze intense cursus!

De cursus helpt je om jezelf en anderen beter te begrijpen, met als gevolg een betere kwaliteit van leven voor beide partijen.

Woensdag 8 maart 2023
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 89,00
Dhr. (Ad) Vingerhoets
20:00 - 22:00
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
(Ad) Vingerhoets
(Ad) Vingerhoets
Ad Vingerhoets (Biest-Houtakker, 1953) is emeritus hoogleraar Emoties en Welbevinden van Tilburg University. Hij was verbonden aan het Departement Medische & Klinische Psychologie. Zijn expertise ligt op het gebied van stress en emoties, en kwaliteit van leven. Met name zijn onderzoek naar vrijetijdsziekte, heimwee en nostalgie, maar vooral huilen trok veel (inter)nationale mediabelangstelling. Naast zijn publicaties in vaktijdschriften, schreef hij ook populaire boeken over, onder andere, huilen (Tranen: Waarom mensen huilen) en emoties (De emotionele mens). Tevens trad hij op op verschillende (wetenschaps)festivals in binnen- en buitenland, o.a. in Londen, Gent, Amsterdam, Eindhoven, Nijmegen, etc.