Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KOK040

Siciliaanse keuken

Siciliaanse keuken
Cursuscode: KOK040

Het eiland Sicilië, onder aan de “laars” van Italië, is in het verleden bezet geweest door verschillende volkeren die allemaal hun sporen hebben nagelaten in de Siciliaanse keuken: Romeinen, Grieken, Spanjaarden, Fransen en Arabieren. Dit zorgt voor een bijzonder rijk gevarieerde keuken. Het klimaat is gunstig om tomaten, artisjokken, venkel en aubergines te kweken. Aan de kust eet men vis, in de binnenlanden schapenvlees en geitenvlees. De Arabieren hebben ooit de eerste sinaasappels meegebracht naar Sicilië en nog steeds zijn er overal boomgaarden met citrusvruchtenbomen. In Italië is de Siciliaanse keuken, met haar hartige en ook vele zoete lekkernijen, zeer geliefd. 
Cannoli Sicilianii

Nuray wil enkele voor-, hoofd- en nagerechten met ons maken zoals zucca al pesto trapanese en cannoli siciliani. Naast straathapjes gaan we nog kazen en marsala uit Sicilië proeven. 

Maandag 15 mei 2023
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 41,00 plus € 17,50 materiaalkosten te betalen tijdens de workshop.
Mw. N. (Nuray) Uzun Booij

Meebrengen: theedoek, handdoek, pannenlappen, vaatdoekje en eventueel een schort. Na het koken wordt er gezamenlijk gegeten en opgeruimd. Voor eventuele restjes raden we aan om koelkastdoosjes mee te brengen. De kosten voor de materialen (ingrediënten voor de workshop of voor de hele cursus) betaal je de 1ste les aan de docent.

19:00 - 22:00
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
N. (Nuray) Uzun Booij
N. (Nuray) Uzun Booij
Koken doe ik al mijn hele leven met veel plezier. Ik ben in Istanboel geboren en heb de Mediterrane en Midden-Oosterse keuken van mijn (groot)ouders geleerd. Steeds meer landen ontdekken en recepten bedenken en uitwerken tot een prachtige kookavond voor al die enthousiaste cursisten die ik steeds weer terug zie - geweldig! De laatste jaren kennen jullie mij vooral van mijn kookpassie, maar ik heb nog meer hobby's! Als kind knutselde ik ook veel. Breien en haken moest van mijn oma. Ik leerde ook borduren. In coronatijd zijn wij allemaal op zoek gegaan naar nieuwe hobby’s! Nu wil ik graag mijn nieuwe hobby met jullie delen! Borduren met de punch needle is een ideale manier om te ontspannen. Je bent nooit te oud voor een nieuwe hobby…