Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KOK055

Mosselen

Mosselen
Cursuscode: KOK055

Vind je mosselen ook zo lekker, maar schrik je ervan terug om ze zelf klaar te maken? In deze workshop leer je dat het niet ingewikkeld is  om ook thuis een gezellige mosselavond met familie en vrienden te organiseren. Ik geef je tips over het koken van mosselen en nog veel meer informatie over de mossel. Zo kun je straks op verschillende manieren mosselen bereiden en zal je zien dat het niet moeilijk is!
Mosselen

Je leert hoe je ze moet schoonmaken en hoe je de slechte mosselen eruit kan selecteren. Daarna gaan we ze bereiden en er een paar lekkere sausjes bij maken. Zodat je samen met stokbrood of frietjes een feestelijke maaltijd hebt. Ook bekijken we een aantal alternatieve bereidingen en wat je kan doen met de mosselen die overblijven en met het kookvocht (weggooien is zonde!).

Woensdag 11 januari 2023
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 41,00 plus € 17,50 materiaalkosten te betalen tijdens de workshop.
Dhr. J.G.M. (Joep) Corman

Meebrengen: theedoek, handdoek, pannenlappen, vaatdoekje en eventueel een schort. Na het koken wordt er gezamenlijk gegeten en opgeruimd. Voor eventuele restjes raden we aan om koelkastdoosjes mee te brengen. De kosten voor de materialen (ingrediënten voor de workshop of voor de hele cursus) betaal je de 1ste les aan de docent.

19:00 - 22:00
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
J.G.M. (Joep) Corman
J.G.M. (Joep) Corman
Joep is een gepassioneerd kok. De basis heeft hij geleerd op de Hogere Hotelschool. Hij kookt sindsdien met veel liefde en enthousiasme. Zelf maken is daarbij zijn uitgangspunt. Dus alles vers en niet uit een potje of zakje. Aan ieder recept geeft hij zijn eigen draai. Behalve dat koken een smakelijk en voedzaam resultaat moet opleveren, moet het ook leuk zijn. Het samen creatief bezig zijn en daarna onder het genot van een drankje opeten staat bij zijn kooklessen dan ook centraal.