Ottomaanse winter & Ottomaanse zomer

Ottomaanse winter & Ottomaanse zomer, twee workshops in één cursus
Het Ottomaanse Rijk was een wereldrijk tussen de 14e eeuw en de 20e eeuw na Chr. Op het toppunt besloeg het een enorm gebied in Noord-Afrika, Azië en Europa.
De "Kruiden Route", de belangrijkste factor in de culinaire geschiedenis, stond onder volledige controle van de sultan. Alleen de beste ingrediënten mochten onder strenge, door het hof vastgestelde normen verhandeld worden.
De Ottomaanse keuken wordt gekenmerkt door verse ingrediënten, grote hoeveelheden groenten en granen en de juiste combinatie van kruiden, specerijen en veel olijfolie.
Deze workshop gaan we warme yoghurtsoep, borek (filodeeg gerecht) en papier-kebap bereiden. Natuurlijk met een verrassende Ottomaanse zoetigheid erbij.
We nuttigen de bereide maaltijd dezelfde avond. Als er nog restjes over zijn, kunnen die verdeeld worden en mee naar huis genomen worden. Neem dus enkele afsluitbare bakjes mee.
Meebrengen: theedoek, handdoek, pannenlappen, vaatdoekje en eventueel een schort. Na het koken wordt er gezamenlijk gegeten en opgeruimd. Voor eventuele restjes raden we aan om koelkastdoosjes mee te brengen. De kosten voor de materialen (ingrediënten voor de workshop of voor de hele cursus) betaal je de 1ste les aan de docent.
