Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KOK300

Ottomaanse winter & Ottomaanse zomer

Ottomaanse winter & Ottomaanse zomer
Cursuscode: KOK300

Ottomaanse winter & Ottomaanse zomer, twee workshops in één cursus

Het Ottomaanse Rijk was een wereldrijk tussen de 14e eeuw en de 20e eeuw na Chr. Op het toppunt besloeg het een enorm gebied in Noord-Afrika, Azië en Europa.

De "Kruiden Route", de belangrijkste factor in de culinaire geschiedenis, stond onder volledige controle van de sultan. Alleen de beste ingrediënten mochten onder strenge, door het hof vastgestelde normen verhandeld worden.
Ottomaanse keuken

De Ottomaanse keuken wordt gekenmerkt door verse ingrediënten, grote hoeveelheden groenten en granen en de juiste combinatie van kruiden, specerijen en veel olijfolie.  

Deze workshop gaan we warme yoghurtsoep, borek (filodeeg gerecht) en papier-kebap bereiden. Natuurlijk met een verrassende Ottomaanse zoetigheid erbij.

We nuttigen de bereide maaltijd dezelfde avond. Als er nog restjes over zijn, kunnen die verdeeld worden en mee naar huis genomen worden. Neem dus enkele afsluitbare bakjes mee.

Maandag 10 oktober 2022
2 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 77,00 plus € 35,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. N. (Nuray) Uzun Booij

Meebrengen: theedoek, handdoek, pannenlappen, vaatdoekje en eventueel een schort. Na het koken wordt er gezamenlijk gegeten en opgeruimd. Voor eventuele restjes raden we aan om koelkastdoosjes mee te brengen. De kosten voor de materialen (ingrediënten voor de workshop of voor de hele cursus) betaal je de 1ste les aan de docent.

19:00 - 22:00
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
N. (Nuray) Uzun Booij
N. (Nuray) Uzun Booij
Koken doe ik al mijn hele leven met veel plezier. Ik ben in Istanboel geboren en heb de Mediterrane en Midden-Oosterse keuken van mijn (groot)ouders geleerd. Steeds meer landen ontdekken en recepten bedenken en uitwerken tot een prachtige kookavond voor al die enthousiaste cursisten die ik steeds weer terug zie - geweldig! De laatste jaren kennen jullie mij vooral van mijn kookpassie, maar ik heb nog meer hobby's! Als kind knutselde ik ook veel. Breien en haken moest van mijn oma. Ik leerde ook borduren. In coronatijd zijn wij allemaal op zoek gegaan naar nieuwe hobby’s! Nu wil ik graag mijn nieuwe hobby met jullie delen! Borduren met de punch needle is een ideale manier om te ontspannen. Je bent nooit te oud voor een nieuwe hobby…