Per categorie:
  Per soort:
Contact

Klik hier om de flyer 'Voorjaar 2018' te bekijken/downloaden


Heeft u vragen over de website,
of op- of aanmerkingen over de
inhoud van de pagina's, neem
dan contact op met de webmaster.


Beter slapen

Slaap is voor ons een belangrijke levensbehoefte. Als je slecht slaapt kan dat een grote invloed hebben op je dagelijks leven, zeker als je slaapproblemen langer aanwezig zijn. Dit kan overdag leiden tot klachten zoals concentratieproblemen, vermoeidheid, prikkelbaarheid en somberheid.

Onder slaapproblemen wordt verstaan: niet in slaap kunnen vallen, niet kunnen doorslapen en/of te vroeg wakker worden. Slaap hebben we nodig om lichamelijk en geestelijk te herstellen. Slaap kun je niet afdwingen, wel kun je omstandigheden creŽren waarin slaap meer kans heeft om op te treden.

In onze westerse maatschappij worden we beloond voor onze inspanningen. Dat betekent dat we steeds minder tijd nemen om te ontspannen. Onze manier van leven leidt tot een hogere hersenactiviteit wat een belemmering is voor een goede nachtrust. Daarom vormt ontspanning een belangrijk onderdeel van deze cursus.
Tijdens de cursus maak je met verschillende tools je eigen slaapgedrag concreet. Je gaat aan de slag met verschillende (ontspannings-)oefeningen en hiervoor krijg je huiswerkopdrachten mee. We kijken ook naar jouw ingesleten gewoontes en opvattingen over slaap.

Het doel van deze cursus is om de vicieuze cirkel van slaapproblemen te doorbreken door ander gedrag en een andere denkwijze om daarmee grip te krijgen op je nachtrust.
Deze cursus is gebaseerd op wetenschappelijk bewezen methodes specifiek voor slaapproblemen. Wat deze cursus uniek maakt is het persoonlijke contact over een langere periode waardoor het mogelijk is om een blijvend effect te veroorzaken.
De cursus is in klein groepsverband waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Motivatie en inzet zijn belangrijke succesfactoren voor het volgen van deze cursus.

tijd: dinsdag 14:00-15:30 uur
periode:6 maart t/m 10 april 2018 - 6 lessen
plaats:VOLKSUNIVERSITEIT Molenstraat 27 Geldrop
docent:M. (Marieke) Oosterhuis
M. (Marieke) Oosterhuis

Na ruim 17 jaar kantoorwerk ben ik in 2003 fulltime gestart met mijn praktijk aan huis. Door mijn eigen ervaringen met sporten, eigen blessures en RSI-klachten was mijn belangstelling gegroeid voor de massagetherapie.
In 1996 ben ik als hobby begonnen met het geven van sportmassages en in 1999 kwamen daar de stoelmassages bij. Ik was onder de indruk van de resultaten en werd aangemoedigd door het enthousiasme van mijn clienten. In 2013 ben ik afgestudeerd als toegepast psycholoog en wil mijn kennis gebruiken om workshops en cursussen te geven die raakvlakken hebben met de massagetherapie.

website: www.refreshintouch.nl
Sluiten
maximaal: 10 deelnemers
prijs: € 77,00
met korting: € 69,30   cursusgeld voor inwoners Geldrop-Mierlo
code: GEZ006  
Toevoegen aan mijn inschrijfformulier
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: