Per categorie:
  Per soort:
Contact

Klik hier om de flyer 'Voorjaar 2018' te bekijken/downloaden


Heeft u vragen over de website,
of op- of aanmerkingen over de
inhoud van de pagina's, neem
dan contact op met de webmaster.


Yoga voor kleuter en ouder

groep 1, 2 en 3

Yoga met je kleuter; eens samen rollen en strekken, masseren en rekken!
We doen serieuze oefeningen, maar maken ook zeker plezier met als doel: ontspanning voor ouder en kind en lekker samen zijn met je kind.

Voor deze lessen hoef je als ouder geen yoga-ervaring te hebben. De oefeningen zijn eenvoudig, maar hebben een fijn en goed resultaat: samen relaxen en pret maken. Op muziek of naar aanleiding van een verhaal.

We starten bijvoorbeeld met een massagespelletje en zullen daarna de zonnegroet doen. De kern van de les bestaat uit het doen van yogahoudingen, samen en alleen. Als kinderen alleen een houding doen, kunnen de ouders hen erbij steunen en helpen. Zo kunnen ze meestal net iets meer en heeft de houding een beter effect. De houdingen samen zorgen natuurlijk voor pret en uitdaging.

De diepere gedachte achter yoga zal de kinderen wellicht ontgaan, maar dat geeft niet, het belangrijkste is dat ze het leuk vinden en dat ze bezig zijn met zichzelf, hun lichaam, zelfontwikkeling en de band met de ouder en omgeving. Ze leren niet alleen zichzelf te ontspannen en concentreren, maar ook hun gevoelens te herkennen en op hun zintuigen te vertrouwen. Hierdoor groeit hun eigenwaarde, hun zelfvertrouwen, hun creativiteit en blijft de originaliteit van elk kind bewaard.

Kinderyoga is anders dan yoga voor volwassenen: waar volwassenen zich naar binnen keren om zichzelf weer te leren kennen, hebben kinderen ruimte nodig om zich te manifesteren, uitdrukking te geven aan wie ze zijn.

Oefeningen hebben vaak een ontspannende werking of stimuleren bijvoorbeeld de doorbloeding van een specifiek lichaamsdeel of bewerkstelligen de juiste ademhaling (veel kinderen hebben moeite met ademhalen door de neus en de diepere buikademhaling). In iedere les is een goede balans tussen spanning en ontspanning aanwezig en is er aandacht voor onder andere ademen, motoriek, zintuigen en balans. Maar we zullen ook veel lachen, spelen en zingen.

Iedere les is anders en heeft een eigen thema (bijvoorbeeld kabouters, dieren, helden, of sprookjesfiguren om maar wat te noemen). Maar ook komen er steeds elementen terug om het zo herkenbaar en vertrouwd mogelijk te maken voor de kinderen.


tijd: zaterdag 08:30-09:15 uur
periode:3 maart t/m 31 maart 2018 - 5 lessen
plaats:VOLKSUNIVERSITEIT Molenstraat 27 Geldrop
docent:D. (Dorothé) van Lierop
D. (Dorothé) van Lierop

Dorothé van Lierop werkt al meer dan twintig jaar als woon- en activiteitenbegeleidster voor mensen met verstandelijke en/of meervoudige beperkingen bij diverse zorgorganisaties in de regio.
Zij heeft een passie voor het omgaan met dieren, vooral met haar paard Mirna, en voltooide ondermeer een opleiding tot equitherapeute (therapie met inzet van paarden).
Sinds een aantal jaren is Dorothé enthousiast met yoga bezig (hatha yoga, advaita yoga, maar ook kinderyoga) en op dit moment aan het afronden van de yoga-docentenopleiding Samsara in Bunnik.
Sluiten
maximaal: 6 deelnemers
cursusstatus:Deze activiteit had 1 week voor aanvang niet voldoende inschrijvingen, we moesten hem annuleren.
prijs: € 75,00
met korting: € 67,50   cursusgeld voor inwoners Geldrop-Mierlo
code: GEB510  
Toevoegen aan mijn inschrijfformulier
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: