Mindfulness kan een effectief hulpmiddel zijn om te midden van alle hectiek je rust en persoonlijke balans te behouden.
De wereld waarin wij leven, draait in een hoog tempo. Iedereen gaat op zijn of haar eigen manier om met dit levenstempo en de uitdagingen die het biedt. Door op een aandachtige manier te kijken naar je gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen, leer je jezelf om volledig aanwezig te zijn in het hier en nu. Hierdoor leer je om minder afgeleid te worden door de toekomst of het verleden. Deze houding stelt je in staat om beter om te gaan met stressvolle situaties, pijn, angst en vermoeidheid.

De mindfulness- of aandachttraining is een praktische training waarbij je d.m.v. oefeningen, zoals meditatie en yoga je opmerkzaamheid en mildheid voor jezelf bevordert. Je krijgt de gelegenheid om je ervaringen met de oefeningen in de groep te bespreken, maar niets moet. Je bepaalt zelf je grenzen. Je zult ook ( Engelstalige ) filmpjes zien die duidelijk maken hoe je kunt leven met aandacht.

"> Mindfulness - Kennismaking (cursus gezondheid en beweging) - Volksuniversiteit Geldrop

  Per categorie:
  Per soort:
Contact

Klik hier om de flyer 'Voorjaar 2018' te bekijken/downloaden


Heeft u vragen over de website,
of op- of aanmerkingen over de
inhoud van de pagina's, neem
dan contact op met de webmaster.


Niet gevonden

Deze cursus bestaat niet (meer). Maak een keuze uit ons aanbod via het menu links of ga naar de startpagina. U vindt vast iets van uw interesse.

Wanneer u wellicht op zoek was naar een bepaalde docent(e), kunt u kijken op het overzicht.

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: