Per categorie:
  Per soort:
Contact

Klik hier om de flyer 'Voorjaar 2018' te bekijken/downloaden


Heeft u vragen over de website,
of op- of aanmerkingen over de
inhoud van de pagina's, neem
dan contact op met de webmaster.


Kunstgeschiedenis 2


Een nieuwe start:
De Prehistorie tot en met de gotiek


We bekijken: de prehistorie, de rijke Egyptische  en Mesopotamische culturen; daarna de Grieken, de Etrusken en de Romeinen. Via hen maakt Europa kennis met de oude culturen en via Ierland wordt in het westen van Europa het Christendom en bijpassende cultuur verspreid. 

Na  een korte blik in  de prehistorie, bekijken we de rijke Egyptische  en Mesopotamische culturen waarbinnen vooral de dodencultus een belangrijke plaats inneemt.
Bij de Grieken, de Etrusken en de Romeinen zijn de goden  met al hun gedragingen een voorbeeld voor de mensheid. Dit geeft de bevolking de kans tot grote ontwikkeling!
Hierna ontstaan de grote Volksverhuizingen en een vermenging van diverse culturen. Zo ontstaan dan de 1000 jaar durende Middeleeuwen! In deze periode worden de structuren voor  het huidige Europa gevormd. Een buitengewoon interessante periode waarbinnen ook de Kunsten grote veranderingen ondergaan!

tijd: dinsdag 20:00-21:30 uur
periode:26 september t/m 3 april 2018 - 24 lessen
plaats:VOLKSUNIVERSITEIT Molenstraat 27 Geldrop
docent:E. (EGI) VALK-WIJN
E. (EGI) VALK-WIJN

Nadat ik aan de Rijksuniversiteit Utrecht als kunsthistoricus was afgestudeerd, heb ik werkzaamheden verricht voor musea.
Toch vond ik het leuker ook anderen te leren genieten van dat wat de kunsten te bieden hebben. Dit te meer omdat de kunsten een wezenlijk onderdeel zijn van onze sociale maatschappelijke omgeving en hierin zelfs een grote vormende factor zijn.
De kunsten laten de verschillen zien in denken, voelen en handelen, dit door de eeuwen heen. Je ziet hierdoor de geschiedenis, de tegenwoordige en vaak ook al de toekomstige tijd. Kunst kan heel mooi zijn, maar is dat niet per definitie. Door te leren om met een open mind naar de bedoeling van een kunstwerk te kijken, ga je automatisch ook op een andere manier naar je omgeving kijken.
Dit is te leren en maakt rijker!
Daarom geef ik al jaren en met veel plezier lessen kunstgeschiedenis met daarbij een aansluitende excursie!
Sluiten
extra info: Inclusief 1 excursie!
prijs: € 245,00
met korting: € 220,50   cursusgeld voor inwoners Geldrop-Mierlo
code: KCO002  
Toevoegen aan mijn inschrijfformulier
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: