Cursusnummer:
CRE030

Urban/Nature sketching

Urban/Nature sketching

Leer tekenen en schilderen wat je dagelijks ziet en meemaakt!

Je oefent tekenend/schetsend vast te leggen wat je ziet op plaatsen die we bezoeken. Bij mooi weer tekenen we op de hei, een kasteel, een “schilderachtig” plekje in Geldrop o.i.d. Bij regenachtig weer bedenkt de docent een alternatief programma. Je tekent dus niet uit je hoofd maar ter plekke wat je ziet.

De cursus is bedoeld voor mensen met enige teken- schilderervaring die graag kennis willen maken met een andere manier van kijken/ tekenen/ schilderen met aquarel. Ook geschikt voor mensen die willen oefenen met het vastleggen van onderwerpen uit het dagelijkse leven, op school, in de trein, op een terrasje of in de pauze. Je leert vastleggen wat je ziet in je omgeving, en je leert jouw eigen stijl te ontwikkelen. Voor deze manier van tekenen wordt niet van je verwacht dat je de nieuwe Van Gogh bent. Een ruwe schets van jouw observatie volstaat. Jouw tekening vertelt jouw verhaal van de omgeving. 

Ervaring met natekenen, en met aquarelleren is een pré. 

Materiaal: HB potlood, gum, fineliner, aquarelverf, krukje, schets schriftje geschikt voor aquarelverf. Dummy, een ongeschreven gebonden boekje. Neem een oud overhemd, schort of shirt mee. Eventueel kan de schilderdocent voor je materialen zorgen. Neem dan €25,00 mee, te voldoen op de eerste les.

Twijfel je over inschrijving? Kijk op YouTube naar urban sketching of neem contact op met de docent, Marianne Baijens: E-mail:info@mariannebaijens.nl, of tel. 06-29075875.

 • 3 lessen van 2,5 uur Toon details
  • 1: maandag 2 okt 2023 - 12:30 – Volksuniversiteit Geldrop – 1.46 Tekenlokaal
  • 2: maandag 9 okt 2023 - 12:30 – Volksuniversiteit Geldrop – 1.46 Tekenlokaal
  • Herfstvakantie: maandag 16 okt 2023
  • 3: maandag 23 okt 2023 - 12:30 – Volksuniversiteit Geldrop – 1.46 Tekenlokaal
 • € 70,00
 • Marianne Baijens
  • Meebrengen naar Sketching op locatie

   Materiaal: HB potlood, gum, fineliner, aquarelverf, krukje, schetsboekje geschikt voor aquarelverf. Dummy, een ongeschreven gebonden boekje. Oud schort / overhemd.

   Eventueel kan de schilderdocent voor je materialen zorgen. Neem dan contact op en neem €25,00 mee, te voldoen op de eerste les.

 • Volksuniversiteit Geldrop Toon adres-info
Startdatum
Lesvorm