Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE130

Portrettekenen en schilderen

Portrettekenen en schilderen
Cursuscode: CRE130

In deze cursus van 6 lessen (2,5 uur les per sessie!) werken we naar waarneming, met levend model. De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
Kosten voor het Model betalen de cursisten samen.

U begint met schetsen in houtskool of potlood. De dynamiek van een snelle schets levert vaak verrassende beelden op. Je leert vooral te kijken en je oefent de oog-hand coördinatie.
In de lessen verschillende oefeningen, waarin u de verhoudingen in het gezicht onderzoekt en de vorm benadert in lijn en vlak. De oefeningen in toonwaarden zijn een opstap naar het schilderen. Er kan gevarieerd worden met materialen, afhankelijk van de individuele behoeften in de groep. Ieder ontwikkelt zijn eigen creatieve beeldtaal.

Dinsdag 28 januari 2020
6 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 105,00
Mw. M. (Mariëtte) Holshuijsen
13:30 - 16:00
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M. (Mariëtte) Holshuijsen
M. (Mariëtte) Holshuijsen
In 2001 begon ik een cursus schilderen aan deze volksuniversiteit. Ik ontdekte dat mijn voorkeur uitging naar portretschilderen. Sindsdien heb ik les gehad van verschillende kunstenaars en volg ik lessen aan de kunstacademie in Arendonk. Vanuit deze ervaring heb ik een lesprogramma opgezet voor lessen in mijn atelier. Het lesgeven wil ik uitbreiden, want ik vind het heerlijk om te doen. Portret verveelt mij nooit. Het is steeds weer een boeiende zoektocht in het verbeelden van de expressie en de unieke eigenschappen van het model.