Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE077

Portrettekenen en -schilderen

Portrettekenen en -schilderen
Cursuscode: CRE077

In deze cursus van 12 lessen op vrijdagochtend (6 lessen op donderdagavond) werken we naar waarneming, met een model. De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Kosten voor het model zitten in de cursusprijs.

In deze lessen werken we met verschillende teken- en schildermaterialen. Je krijgt technieken aangereikt om de vorm te benaderen in lijn, vlak en toonwaarden. Hiermee leer je anders te kijken en los te laten wat je denkt dat je ziet. We laten ons inspireren door verschillende stijlen van kunstenaars in portret en hun gebruik van kleur. Door te experimenteren en gewoon te doen ontwikkel je een eigen creatieve beeldtaal. 

Graag meenemen naar de eerste les: een zacht B potlood, houtskool, (kneed) gum, eventueel viltstift, schetspapier (ook op de VU te koop) en schilders-tape. Je moet erop rekenen dat je boven op het lesgeld nog kosten moet maken voor materialen zoals acrylverf, penselen, papier etc. Je hoort in de loop van de lessen wat je moet aanschaffen (als je het nog niet in huis hebt).

Donderdag 30 maart 2023
6 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 125,00
Mw. M. (Mariëtte) Holshuijsen

Graag meenemen naar de eerste les: een zacht B potlood, houtskool, (kneed) gum, eventueel viltstift, schetspapier (ook op de VU te koop) en schilders-tape.

19:30 - 22:00
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
M. (Mariëtte) Holshuijsen
M. (Mariëtte) Holshuijsen
In 2001 begon ik een cursus schilderen aan deze volksuniversiteit. Ik ontdekte dat mijn voorkeur uitging naar portretschilderen. Sindsdien heb ik les gehad van verschillende kunstenaars en volgde ik lessen aan de kunstacademie in Arendonk. Vanuit deze ervaring heb ik een lesprogramma opgezet voor lessen in mijn atelier. Het lesgeven wil ik uitbreiden, want ik vind het heerlijk om te doen. Portret verveelt mij nooit. Het is steeds weer een boeiende zoektocht in het verbeelden van de expressie en de unieke eigenschappen van het model.