Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE060

Landschapschilderen middag

Landschapschilderen middag
Cursuscode: CRE060

De aquareltechniek is bij uitstek geschikt voor het schilderen van landschappen. Daarbij gaat het niet om het exact kopiëren van wat je ziet, maar om het beeldend vertalen van de werkelijkheid.

Naast de aquarelverf wordt er ook met andere materialen of combinaties daarvan (gemengde technieken) gewerkt. Denk aan Oost-Indische inkt, bister inkt, pastelkrijt en andere verven op waterbasis.
Uitleg van technieken, het mengen van kleuren, het toepassen van een goede compositie en perspectief zijn (beeld)elementen die aan bod komen en uitgewerkt worden in thema's als luchten, land, water, bomen, bloemen, dieren en gebouwen.
Door een persoonlijke begeleiding is de cursus geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Je moet erop rekenen dat je boven op het lesgeld nog wat kosten moet maken voor materialen zoals verf, penselen, papier etc.
Donderdag 29 september 2022
28 lessen van 2 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 340,00
Mw. I. (Ineke) Holst - v.d. Burg

Graag meenemen: potlood 2B, gum, puntenslijper. Tijdens de eerste les vertelt de docent wat u verder nog moet aanschaffen.

13:30 - 15:30
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
I. (Ineke) Holst -  v.d. Burg
I. (Ineke) Holst - v.d. Burg
Na de Pedagogische academie in Rotterdam studeerde ik aan de Kunstacademie in Tilburg, waar ik in 1984 mijn 2e graads diploma handvaardigheid en tekenen haalde. Sedert 1994 geef ik teken- en schilder- en keramieklessen op verschillende instituten als ook in mijn eigen atelier. Mensen enthousiast maken en begeleiden in hun creatieve proces is een goede aanvulling op mijn werk als beeldend kunstenaar. Het doceren in combinatie met het individuele kunstenaarschap beïnvloedt mijn inspiratie en creativiteit op een positieve manier.