Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE075

Kennismaking met Portrettekenen en schilderen

Kennismaking met Portrettekenen en schilderen
Cursuscode: CRE075

In deze cursus van 6 lessen werken we naar waarneming, met een model. De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Kosten voor het model zitten in de cursusprijs.
We beginnen met schetsen in houtskool of potlood. De dynamiek van een snelle schets levert vaak verrassende beelden op. Je leert vooral te kijken en je oefent de oog-hand coördinatie.
Ik geef in de lessen verschillende oefeningen, waarin we de verhoudingen in het gezicht onderzoeken en de vorm benaderen in lijn en vlak.
De oefeningen in toonwaarden zijn een opstap naar het schilderen. Er kan gevarieerd worden met materialen, afhankelijk van de individuele behoeften in de groep. Ieder ontwikkelt zijn eigen creatieve beeldtaal.

Graag meenemen naar de eerste les een zacht B potlood, houtskool, (kneed) gum, eventueel viltstift, schetspapier (ook op de VU te koop) en schilders-tape.

Vrijdag 4 februari 2022
12 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 223,00
Mw. M. (Mariëtte) Holshuijsen
9:30 - 12:00
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M. (Mariëtte) Holshuijsen
M. (Mariëtte) Holshuijsen
In 2001 begon ik een cursus schilderen aan deze volksuniversiteit. Ik ontdekte dat mijn voorkeur uitging naar portretschilderen. Sindsdien heb ik les gehad van verschillende kunstenaars en volg ik lessen aan de kunstacademie in Arendonk. Vanuit deze ervaring heb ik een lesprogramma opgezet voor lessen in mijn atelier. Het lesgeven wil ik uitbreiden, want ik vind het heerlijk om te doen. Portret verveelt mij nooit. Het is steeds weer een boeiende zoektocht in het verbeelden van de expressie en de unieke eigenschappen van het model.