Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE005

Illustreren

Illustreren
Cursuscode: CRE005

In 28 lessen gaan we letters, woorden en/of tekst voorzien van afbeeldingen, illustraties. Het kan een versiering, uitleg, verbeelding, expressie of verduidelijking zijn bij een woord of tekst zodat het een totaalbeeld oproept. Wat roept een onderwerp bij je op en op welke manier geef je daar vorm aan?

De cursus is bedoeld voor cursisten die graag vorm willen geven aan hun creativiteit op het gebied van allerlei beeldende 2D technieken zoals bv tekenen, schilderen, aquarelleren, collages en combinaties daarvan en dat verwerken tot een totaalbeeld. De essentie is dat de cursist enthousiast en gedreven is en open staat voor het aanleren, gebruiken en doorontwikkelen van verschillende technieken om tot een beeldende oplossing te komen.


Wat leert de deelnemer? We gaan ontdekken en experimenteren met diverse teken- en schildertechnieken, collages, assemblages die het onderwerp of thema kunnen versterken. Onderzoeken hoe eenheid te creëren in de combinatie tekst en beeld door compositie, vorm, kleur en licht.

Wordt bepaalde kennis vooraf verwacht? Enige basiskennis en vaardigheden inzake teken- en schildertechnieken is gewenst maar vooral interesse en gedrevenheid voor een nieuwe uitdaging is hierbij het belangrijkst. Probeer uit je comfort-zone te stappen, op zoek naar nieuwe mogelijkheden en kansen.

Huiswerk: Soms is het wenselijk om thuis dingen voor te bereiden, op te zoeken of te verzamelen zodat de lessen optimaal benut kunnen worden.

Wat moet je meenemen naar de les? Het is wenselijk dat de cursisten een ongelinieerd schrift, werkboekje meenemen voor het maken van schetsen en/of aantekeningen. Alles wat tijdens de lessen gemaakt wordt, komt en blijft in het bezit van de cursist.

Bij twijfel over inschrijving mag/ kun je contact opnemen met de docent zodat we kunnen overleggen. Telefoonnummer: 06-42572202.

Waarom mag je deze cursus niet missen? Omdat het een nieuwe uitdaging voor je kan worden om met een open blik naar de combinatie beeld en tekst te kijken en zo op zoek te gaan naar jouw creatieve oplossingen.

Dinsdag 22 september 2020
28 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 309,00
Mw. E.C.J. (Liesbeth) Peters

een ongelinieerd schrift / werkboekje voor het maken van schetsen en/of aantekeningen; hb potlood, puntenslijper, gum.

19:45 - 21:45
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
E.C.J. (Liesbeth) Peters
E.C.J. (Liesbeth) Peters
Mijn naam is Liesbeth Peters, ik ben 62 jaar en heb 30 jaar ervaring als docent Tekenen op een middelbare school. Ik vind het een uitdaging om samen met de cursisten de ontdekkingstocht aan te gaan en hen te stimuleren om ieders creatieve talent om vorm te geven binnen de cursus illustreren.