Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE018

Schrijftechnieken en verhalen

Schrijftechnieken en verhalen
Cursuscode: CRE018

In deze cursus van acht lessen gaan we verschillende schrijftechnieken toepassen. ‘Show don’t tell’, wat is een metafoor en hoe pas ik een flashback toe in een verhaal, komen aan de orde. We gaan vooral veel schrijven. We nemen verschillende poëzievormen onder de loep en gaan gedichten schrijven. Wanneer je poëtisch kunt schrijven dan weet je de lezer te boeien. Verder komt het schrijven van een goede dialoog aan bod, het gebruik van zintuigen en details en de functie van spanning in je verhaal. Tenslotte gaan we de kunst van het waarnemen ontdekken en we schrijven één of meer (zeer) korte verhalen. Hierbij besteden we aandacht aan de plot, de verhaallijn.

Opdracht b.v.
Smaak
Neem bewust een hap van een van de zoetigheden, of van allemaal een stukje. Kies er één uit waarbij de duidelijkste of sterkste herinnering naar boven komt. Begin meteen met schrijven. Schrijf zoveel mogelijk ideeën op. Je hoeft ze niet voor te lezen.Maak een cluster. Zet in het midden jouw keuze en brainstorm met ideeën.

Woensdag 19 oktober 2022
8 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 10:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 178,00
Mw. T. (Telle) van Beek
10:15 - 12:15
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
T. (Telle) van Beek
T. (Telle) van Beek
Geboren in Eindhoven (1961) en opgegroeid in Geldrop. Al vanaf jongs af aan heeft ze een passie voor schrijven en volgde ze met veel enthousiasme verschillende schrijfopleidingen waaronder De Schrijversacademie en recentelijk de opleiding schrijfdocent van Scriptplus in Amsterdam. Bij de laatste opleiding ontdekte ze het lesgeven door schrijfworkshops creatief schrijven te geven, online en in Bibliotheek Dommeldal vestiging Nuenen. ‘Schrijven doe je om gelezen te worden,’ vindt ze. Van haar hand verschenen verschillende korte verhalen in verhalenbundels en op het moment werkt ze aan een thriller. Het idee van dit boek ontstond tijdens haar werk met een groep anderstaligen waar ze al jaren Nederlandse les geeft. Ze jureerde verschillende keren een verhalenwedstrijd en ze maakt deel uit van de ‘Living Writers Society’ en het ‘Schrijverscollectief’. Website: www.telliane.nl