Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE001

Miksang Contemplatieve Fotografie

Miksang Contemplatieve Fotografie
Cursuscode: CRE001

Miksang Contemplatieve Fotografie

Van kijken naar ZIEN


Dit is een zeer laagdrempelige jonge kunstvorm van fotografie die je ook goed met je mobiel kunt beoefenen. Geen fotografiekennis of camerakennis nodig, maar je krijgt wel tips om krachtigere beelden te maken. Het wordt ook wel eens omschreven als “mediteren met de ogen open” of ook wel “mindful fotograferen”. Het is je weer leren verwonderen als een kind voor alles om je heen waar je anders gewoon aan voorbij zou lopen. Ik inspireer mensen in het anders leren kijken en ervaren. Het heeft te maken met het loslaten van oordelen of iets mooi of lelijk is en het loslaten van prestatiedrang, helemaal passend in de huidige tijd.

Tijdens de avonden worden cursisten geïnspireerd met voorbeeldfoto’s en kennis  en krijgen ze een nieuw focuspunt mee voor de volgende les. Ook bespreken we elkaars ingezonden foto’s van de vorige opdracht. Je leert prestatiedrang loslaten. Het streven is ook het loslaten van een oordeel. 

Huiswerk: De cursisten gaan zelf aan de slag met een oefening / focuspunt. Het is de bedoeling dat je gaat wandelen en foto's maken in de 3-4 weken die steeds tussen de lessen zit. Hoeveel tijd je daarmee bezig bent, is aan jou. Door middel van stapsgewijze oefeningen die je mee naar huis krijgt, ga je anders kijken en sterkere beelden maken. 

Een leuke cursus van 5 bijeenkomsten, 1x per maand, geschikt voor iedereen van jong tot oud, man of vrouw. Er is geen voorkennis nodig. Iedereen kan het leren en doen. Je moet wel een mobiele telefoon hebben waarmee je foto's kunt maken of een digitale fotocamera. Ook is het handig om pen en papier mee te nemen naar de les om aantekeningen te maken. 

De eerste les krijg je een stuk theorie over deze vorm van fotograferen (Miksang Contemplatieve Fotografie), fotografieregels en inspiratie met beelden. Daarna ga je jezelf trainen in het ZIEN. 

Bij twijfel over inschrijving is overleg met de docente per e-mail mogelijk. 

Let wel: Dit is geen normale fotografiecursus met veel aandacht voor techniek! Geen camerakennis of cameratechnieken. In deze cursus ga je van kijken naar ZIEN. Je bent in het hier-en-nu bezig en komt daardoor beter in je vel te zitten. Bijna een soort mindfulnesscursus, maar dan anders!!

Donderdag 26 september 2019
5 lessen van 2 uur , elke 4 weken aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 82,50
Mw. M. (Marije) Zuidweg

Zelf meenemen evt. notitieblokje en pen.

19:00 - 21:00
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
M. (Marije) Zuidweg
M. (Marije) Zuidweg
Geboren te Geldrop (1971), maar inmiddels al lange tijd wonend in Deurne met mijn man en twee kinderen. Fotografie is al van jongs af aan mijn passie. Via vele workshops, opleiding in de Fotografie en Creatieve Therapie in de hulpverlening met onderzoek FotoTherapie ben ik in 2016 uitgekomen bij Miksang Contemplatieve Fotografie. Na jarenlang als ZZP'er in de fotografie gewerkt te hebben vind ik deze kunstvorm van fotografie zo mooi, dat ik me daar helemaal in heb verdiept. Ik leid nu fotografiewandelingen door dorp, stad of natuur en geef cursussen hierin. Mijn kennis van fotografie, mijn creativiteit en mijn enthousiasme kan ik hier goed in kwijt. Mensen inspireren in het leren ZIEN, het anders leren kijken en bewust laten worden van al het moois om ons heen vind ik iets geweldigs! Voor meer info kijk eens op www.marijezuidweg.nl