Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE003

Miksang Contemplatieve Fotografie

Miksang Contemplatieve Fotografie
Cursuscode: CRE003

In deze fotografiecursus ligt de focus op het leren ZIEN en minder op cameratechniek. Er gaat een wereld voor je open wanneer je puur en fris leert kijken, zónder oordeel, naar alles om je heen. Gebaseerd op een jonge kunstvorm uit de Miksang Contemplatieve Fotografie waarover je alles gaat leren. Uiteindelijk wordt duidelijk dat deze vorm van fotografie ook nog eens bijdraagt aan een positieve stemming.
Een andere kijk op een verweerd bankje(links)

Voor iedereen toegankelijk die wil bezig zijn met verwondering, anders leren kijken en daar tips en trucs bij wil krijgen. Bijvoorbeeld hoe je de foto’s die je maakt nog kunt versterken en bijv. een betere compositie kunt maken. Met camera of zelfs met je mobiel kun je al deelnemen, want de basis van een goede foto is niet je apparatuur maar is het ZIEN. Dus fotografiekennis is niet vereist.

5 bijeenkomsten, 1 x per maand  Stapsgewijs van kijken naar ZIEN.
Dezelfde tafel. Op een moment van verwondering vastgelegd.De 1e avond is een inleidende avond met theorie en uitleg, waarna je meteen zelf aan de slag kan met meegekregen oefeningen. Hoeveel tijd je daar mee bezig gaat zijn is aan jou. Je kunt een notitieboekje meenemen, maar je krijgt ook info per e-mail thuisgestuurd na iedere les.

Je krijgt inspiratie d.m.v. het bekijken van voorbeelden en uitleg over de oefening en van elkaars ingezonden werk met aansluitende tips.

Door het volgen van deze cursus zul je weer oog krijgen voor dingen waar je anders aan voorbij zou lopen en je zal meer genieten van alles om je heen, waar je ook bent. Hoe mooi is dat?
Het wordt ook wel eens omschreven als “mediteren met de ogen open” of ook wel “mindful fotograferen”.

Bij vragen nu of tussen de lessen door ben ik altijd per email bereikbaar via marijzuid71@gmail.com

 

Donderdag 13 oktober 2022
5 lessen van 1 uur en 15 min , elke 3 weken aanvangstijd 19:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 90,00
Mw. M. (Marije) Zuidweg

Zelf meenemen evt. notitieblokje en pen.

19:15 - 20:30
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
M. (Marije) Zuidweg
M. (Marije) Zuidweg
Geboren te Geldrop (1971), maar inmiddels al lange tijd wonend in Deurne met mijn man en twee kinderen. Fotografie is al van jongs af aan mijn passie. Via vele workshops, opleiding in de Fotografie en Creatieve Therapie in de hulpverlening met onderzoek FotoTherapie ben ik in 2016 uitgekomen bij Miksang Contemplatieve Fotografie. Na jarenlang als ZZP'er in de fotografie gewerkt te hebben vind ik deze kunstvorm van fotografie zo mooi, dat ik me daar helemaal in heb verdiept. Ik leid nu fotografiewandelingen door dorp, stad of natuur en geef cursussen hierin. Mijn kennis van fotografie, mijn creativiteit en mijn enthousiasme kan ik hier goed in kwijt. Mensen inspireren in het leren ZIEN, het anders leren kijken en bewust laten worden van al het moois om ons heen vind ik iets geweldigs! Voor meer info kijk eens op www.marijezuidweg.nl