Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE002

Handlettering, kennismaking

Handlettering, kennismaking
Cursuscode: CRE002

Programma:

  • Wat is Handletteren? Algemene informatie en materialenkennis
  • Onderdelen van een letter bespreken
  • Monoline letters en varianten op deze letters met potlood
  • Lay-out en opmaak diverse letters - met potlood en fineliners
  • Gebruik van fineliners zwart/wit en in kleur
  • Spelen met vormen en versieringen zoals banners etc.
  • Kennismaking met brushpennen/stiften

Materialen - kopietjes met uitleg en voorbeelden.
Kopieën en ruitjesonderlegvel: eigen bijdrage is € 5,00 aan docente - te voldoen tijdens de 1e les.

Algemeen: Tijdens de cursus Handlettering leer je van alles over het maken van sierletters en is er genoeg ruimte om te oefenen. Je gaat letters tekenen met een potlood en fineliners. Ook maak je kleine illustraties ter decoratie zoals banners e.a.  Daarnaast experimenteer je met letters en kleuren.

Allerbelangrijkste: neem je tijd voor het maken van de letters!

Hier volgt de lijst met benodigdheden die u zelf moet aanschaffen voor de eerste les. Lees dit goed door aub.

fineliners zwart - fineliners Micron of Stabilo, in verschillende diktes zoals: 0,1 - 0,3 - 0,5 en 0,8 mm - ruitjespapier -(oefen)papier - potlood HB of B - (kneed)gum - liniaal - 5 euro bijdrage voor kopieën. 

Mogelijkheid om materialen via docente aan te schaffen zoals bijvoorbeeld een setje van zes fineliners Pigma Micron zwart € 13,50 p/s - potlood HB = E 0,50 en kneedgum in doosje =    E 2,00.

Papier: 120 - 200 grams blanco papier, om op te oefenen zijn ruitjespapier en dunner papier ook goed. NB Een kneedgum beschadigt het papier niet.

Fineliners: Pigma Micron, Stabilo of Sakura e.a.

Brushpennen/stiften: In vele kleuren verkrijgbaar bijvoorbeeld Koi van Sakura, Staedler, Pigma, Edding e.a.

Fineliners, brushstiften en ruitjesschrift Oxford zijn te koop bij de Action.

 

 


Vrijdag 4 november 2022
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 80,00
Mw. A.H.L. (Sjan) Knoops

5 euro meenemen naar de eerste les als bijdrage voor de kopietjes. Als u de bevestiging van deelname krijgt, kijk dan op onze website voor de lijst van benodigde materialen die u moet aanschaffen en meenemen naar de eerste les. Heeft u vragen, zet ze in de mail en dan sturen wij ze door naar Sjan.

09:30 - 11:30
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
A.H.L. (Sjan) Knoops
A.H.L. (Sjan) Knoops
A.H.L. (Sjan) Knoops Opleiding: diploma Kalligrafie en de Akte MO-schrijven. Daarnaast volgde zij jaarlijks diverse stages bij Scriptores en op Lancing College en Knuston Hall in Engeland - en volgt deze nog steeds. Ze werkt ook op freelance basis voor diverse gemeenten, instanties en particulieren. De opdrachten betreffen vaak oorkondes, diploma's en teksten (ook in boeken) die bij diverse gelegenheden worden aangeboden. Vanaf 1997 geeft zij kalligrafieles aan beginners en gevorderden bij RICK (voorheen Kunstcollege) in Weert en vanaf 2010 bij de VUE Eindhoven. Exposities van eigen werk sinds 2002: Stadhuis Weert - Bibliocenter Weert en diverse exposities samen met cursisten bij RICK. Sinds 2015 geeft zij ook les in Handlettering. Over haar fascinatie: Iets kan je raken, het raakt je of het raakt je niet! En dit raakt mij, van kinds af aan ben ik eigenlijk al bezig met schrijven, altijd bezig met pen en papier, letters op de lege randen van kranten en in schriftjes schrijven. Onze ouders kregen bij hun huwelijk in 1953 een gekalligrafeerde tekst van een tante aangeboden. Mijn moeder heeft dit stukje altijd goed bewaard en als kind heb ik het ontelbare malen in mijn handen gehad en dacht "kon ik het ook maar zo”! Het is heerlijk om mooie dingen te maken, met daarbij als leidraad: Volg je hart, het is de beste garantie voor fraai werk. website: knoopskalligrafie.wordpress.com