Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE008

Glasfusen

Glasfusen
Cursuscode: CRE008

Heeft u al eens glaskunst gemaakt? Gekleurd glas is zo mooi, zeker in het zonlicht, dat u verrast zult zijn over het resultaat. In maar een paar uur, kunt u een echt kunstwerk maken. Het versmelten van het glas wordt later door ons verzorgd.Het is een gezellige workshop. Samen creatief bezig zijn geeft veel voldoening.

Dit is uw kans om kennis te maken met het zelf maken van een glaswerkstuk. Na deze workshop kunt u zelf glas snijden, knippen en breken en een gefused (versmolten) glaswerkstuk maken .U bent een nieuwe ervaring rijker! U werkt met verschillende kleuren glas, die later in een oven aan elkaar smelten. Ter inspiratie zijn er een aantal voorbeelden aanwezig.

Iedereen is in staat om een mooi object te maken. Ervaring of voorkennis van glas is niet nodig. Aan het einde van de workshop laat u uw ontwerp bij ons achter. Wij zorgen ervoor dat het in de glasoven gesmolten wordt tot één geheel. Het smelten en weer afkoelen duurt zeker een dag. U kunt uw glasobject daarna weer ophalen.

Wat is het resultaat aan het einde van de cursus? U maakt een vlak glaswerkstuk, waarbij u zelf de kleuren uitkiest.

Welke materialen worden bij de workshop gebruikt? U werkt met Oceanside COE 96 glas, dat speciaal gemaakt is voor glasfusing. De kosten voor het gebruikte glas en het versmelten van het glas in onze glasoven bedragen 20 euro (inclusief btw) per persoon. De benodigde materialen en gereedschappen zijn in het atelier aanwezig. Het is niet mogelijk om met zelf meegebracht glas te werken, omdat de uitzettingscoëfficiënt van ieder glas anders is. Samenvoegen van verschillende glassoorten geeft spanning in het glas, met breuk tot gevolg. De kosten van € 20 p.p. voor het materiaal en de ovenstook dienen bij aanvang van de workshop contant bij de docent te worden voldaan. Het lesgeld daarentegen zal door vu-Geldrop per automatische incasso van uw rekening worden gehaald.

De workshops Glasfusen vinden vanaf oktober 2021 niet meer plaats in Centrum Hofdael, maar in Tessa's eigen atelier in Veldhoven. De website van Tessa: http://lente-glasatelier.nl/

 

Donderdag 27 januari 2022
1 workshop van 2 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 23,00 plus € 20,00 materiaalkosten te betalen tijdens de workshop.
Mw. M.T. (Tessa) Groos
19:00 - 21:00
Locatie: Lente Glasatelier (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
M.T. (Tessa) Groos
M.T. (Tessa) Groos
Mijn naam is Tessa Groos. Ik werk bij de gemeente Veldhoven als stedenbouwkundige. Daarnaast geef ik workshops in glasfusing in mijn atelier in Veldhoven. Ik heb gekleurd glas altijd al heel mooi gevonden en nadat ik zelf een workshop gevolgd had, was het al snel duidelijk voor me, dat dit mijn ding zou worden. Het geven van workshops doe ik graag, het is leuk om mee te denken over een ontwerp, maar ik raak ook regelmatig geïnspireerd door cursisten. Ik heb er al hele fijne contacten aan overgehouden!
Website: lente-glasatelier.nl