Bestellijst

Geen bestellingen

Cursusseizoen 2020-2021

woensdag, 14 oktober, 2020

Cursusjaar 2020-2021  +  Corona protocol
Klik op lees meer   voor informatie over onze cursussencategoriën.

Mens & Maatschappij
Op reis door het leven hebben we soms even pas op de plaats nodig. Daarom verschillende cursussen om minder stress te ervaren en steviger in uw schoenen te staan (zie onder Gezondheid). De ruimte die er dan ontstaat vult u met een korte cursus filosofie. Of met het leren maken van de website waar u altijd al over heeft gedacht. Als dit allemaal te praktisch is, bestaat de mogelijkheid om gewoon gezellig een potje Mahjong te leren spelen.
Kunst & Cultuur
Wat kunst betreft wacht u bij ons o.a. een prachtige ontdekkingstocht binnen de Europese grenzen. Met de Hanzesteden, de eerste gouden eeuwen van Europa of, om heel dicht bij huis te blijven, de Nederlandse Architectuur.  Kunsthistoricus Joris van Sleeuwen biedt meerdere lezingen en de studiedag aan, daar praat hij ons bij over zijn lievelingsonderwerp: De Nederlandse toparchitecten van 1900 - 2020. Een cursus in lezingvorm waarbij de prijs inclusief lunch is! U zult zich verbazen hoeveel er in ons kleine stukje wereld te ontdekken is. Verder ook het leven van zes bekende en minder bekende vrouwelijke kunstenaars, waarbij wij hen in de context van de kunstgeschiedenis plaatsen, heel interessant! Kijkt u voor Kunst en Cultuur bij de cursussen én bij de lezingen.
Talen
Met onze cursussen Duits, Frans, Engels, Italiaans en Spaans kunt u zich in landen dichtbij prima verstaanbaar maken en met behulp van de taal de prachtigste plekken ontdekken. Ook voor mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben (of gewoon erg lastig vinden), is er weer voldoende aanbod.
Creativiteit
Als u liever zelf aan de slag gaat, kiest u één van de vele teken- of schildercursussen, of u leert illustreren. Maar ook glasfusen wordt weer aangeboden. En een bijzondere vorm van fotograferen, Miksang genaamd. Wat dat betekent, leest u op de website. Maar één ding is zeker. Iedereen kan het leren.
Gezondheid
We bieden weer een groot scala van yoga-cursussen aan. Van stoel- tot mannenyoga en nog veel meer. Daarnaast Tai Chi en cursussen om minder stress te ervaren en/of steviger in uw schoenen te staan. Mocht u liever iets voor de gezondheid van anderen willen betekenen, dan kunt u kiezen voor voetreflexmassage, algemene massagetechnieken,  of AED (Automatische  Externe Defibrillator) en BLS ( Basic Life Support).
Eten en Drinken
Natuurlijk met een zeer gevarieerd aanbod aan kookworkshops. Van de Indiase Bollywoodkeuken, Japan en het Midden Oosten tot in Scandinavië. Ook gezonde voeding, een workshop op chefniveau en budget-koken worden niet vergeten. Het aanbod is groot