Per categorie:
  Per soort:
Contact

Klik hier om de flyer 'Najaar 2017' te bekijken/downloaden


Heeft u vragen over de website,
of op- of aanmerkingen over de
inhoud van de pagina's, neem
dan contact op met de webmaster.


Tweeluik: NewYork en Washington

Amerikaanse steden: Architectuur en kunst van New York en Washington D.C.

De hoofdstad van de Verenigde Staten is een speciaal federaal district dat tot geen enkele staat behoort om haar politieke onafhankelijkheid te verzekeren.
De stad is aan het einde van de 18e eeuw als een hoofdstad ontworpen: het stedenbouwkundig plan weerspiegelt de scheiding der machten.
Aan de uiteinden van de National Mall bevinden zich de gebouwen van de wetgevende macht (het Capitool) en de uitvoerende macht (het Witte huis).
Naast de voornamelijk 19e eeuwse bestuursgebouwen bevinden zich langs de Mall ook belangrijke culturele instellingen zoals de Smithsonian Institute en de National Gallery of Art.
Deze musea bezitten kunstcollecties die behoren tot de belangrijkste van Amerika met topstukken uit de Europese en Amerikaanse kunst.

New York heeft een speciale positie in de Verenigde Staten: de Big Apple is onvergelijkbaar met andere steden in Amerika.
De stad is vooral na de Tweede wereldoorlog het culturele hart van Amerika met vooraanstaande musea en andere culturele organisaties.
Het Guggenheimmuseum is van belang om zowel haar architectuur van F.Lloyd Wright als om haar collectie moderne kunst.
Dat geldt ook voor het Museum of Modern Art (MOMA) waar hoogtepunten uit de kunst van de 20e eeuw te zien zijn (o.a. Les Demoiselles d’Avignon van Picasso uit 1907).
Het Metropolitan Museum herbergt meesterwerken van de oude meesters (Titiaan, Vermeer, Monet).
De geschiedenis van de skyscrapers is goed te volgen in de stad: Flat Iron Building (Historisme), Empire State Building (Art Deco), Seagram Building (L. Mies van der Rohe) etc.

tijd: woensdag 20:00-22:00 uur
startdatum:27 september 2017 - 2 lessen
plaats:VOLKSUNIVERSITEIT Molenstraat 27 Geldrop
docent:J. (JORIS) v. SLEEUWEN
J. (JORIS) v. SLEEUWEN

Drs. Joris van Sleeuwen is in 1991 als kunsthistoricus afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. Voordien behaalde hij in 1982 aan de KU Nijmegen zijn doctoraal geschiedenis. Hij is gespecialiseerd in architectuurgeschiedenis. Vanaf 1987 is hij werkzaam in het volwassenenonderwijs en verzorgt hij HOVO-cursussen, lezingen en kunstreizen.
Sluiten
cursusstatus:Deze activiteit had 1 week voor aanvang niet voldoende inschrijvingen, we moesten hem annuleren.
prijs: € 35,00
code: KCO008  
Toevoegen aan mijn inschrijfformulier
  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: